Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Το Brexit ψηφίστηκε, ακολουθούν οι PODEMOS


Χθες (23/4) είχαμε το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία, με νίκη του Brexit με 51,8%. Κι αυτό ενώ όλοι οι «αναλυτές» από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες ως τις πρώτες πρωινές ώρες (στην Ελλάδα) όλοι μιλούσαν για νίκη της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μια συνέχεια του δικού μας ΟΧΙ πέρυσι.
Ακολουθεί η νίκη των PODEMOS (με την Ενωμένη Αριστερά) στην Ισπανία, οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν στη δεύτερη θέση και πιστεύω πως θα επηρεάσει θετικά το αποτέλεσμα στην Μεγάλη Βρετανία. Κι αυτό μετά την διπλή (τριπλή αν προσθέσουμε και το δημοψήφισμα) νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, με τη διαφορά εδώ οι συνεργασίες ήταν μετεκλογικές)
Και τα δυο αυτά γεγονότα (τόσο η νίκη του Brexit όσο και η διαφαινόμενος σχηματισμός κυβέρνησης των PODEMOS στην Ισπανία) είναι ακόμη μια ήττα της Γερμανικής Ευρώπης που μας επιβλήθηκε. Μιας Ευρώπης νεοφιλελεύθερης. Που οι «θιασώτες της» σιγά σιγά μπαίνουν στην άκρη (στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας όπως ο Καβάκο Σίλβα στην Πορτογαλία, ο Αντώνης Σαμαράς στην Ελλάδα ο Ντέιβιντ Κάμερον στην Βρετανία.
Σ’ αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Μπερλουσκόνι και τον Σαρκοζί όσο και τοβ δικό μας ΓΑΠ
Βέβαια η απελευθέρωση της Ευρώπης (από την οικονομική λαίλαπα) θα υπάρξει όταν μπει στην άκρη τόσο ο Σόιμπλε όσο και η Μέρκελ. Δυστυχώς όμως θα χρειαστούν κι άλλες μικρές νίκες των λαών, ως την τελική νίκη, γιατί την τάση για κυριαρχία στην Ευρώπη την έχουν στο DNA τους οι Γερμανοί ως λαός κι όχι μόνο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια όσο κι αν φαίνεται ρατσιστικό και τις φωτεινές εξαιρέσεις.
Πάντως είναι αισιόδοξο πως οι Ευρωπαίοι πολίτες όπου μπορούν καταψηφίζουν το Ευρωπαϊκό κατεστημένο. Άλλο αν ότι και να ψηφίσουν τους «βγαίνει» το ίδιο με άλλη μορφή. Εδώ να σημειώσω και τα ΟΧΙ του Γαλλικού και Ολανδικού λαου στο Ευρωσύνταγμα.
Τουλάχιστον ακούγεται η άρνηση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου