Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η δημοσκόπηση του Bridging Europe
για την Ελλάδα που δεν είδαμε



Για όποιο γκάλοπ δημοσιευθεί στην Ελλάδα, η αναπαραγωγή του είναι ταχύτατη κυρίως από τους τηλεοπτικούς διαύλους. Το ίδιο συμβαίνει αν κάποιο αφορά την Ελλάδα και προέρχεται από το εξωτερικό. Για το παρακάτω όμως δεν μάθαμε τίποτε ενώ έχει περάσει σχεδόν μια βδομάδα (σήμερα 22/6 κι όπως μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Bridging Europe η έρευνα είναι στον «αέρα» από τις 17/6 και προέρχεται από το το κέντρο ερευνών Bridging Europe. Γιατί άραγε;
* * *
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση που διεξήχθη από το κέντρο ερευνών Bridging Europe.
Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται αλλά με απώλειες, που όμως, δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει η ΝΔ, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Tον μήνα Ιούνιο, γέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 5,8 μονάδες της ΝΔ του Κυριάκου, ενώ αξιοσημείωτη είναι η άνοδος του ΚΚΕ. Στο 22,6 οι αναποφάσιστοι. Το 43% περίπου πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε στην αξιολόγηση με τους δανειστές, ενώ μόνο το 29% δηλώνουν ευχαριστημένοι με τα υπάρχοντα κόμματα…
Tο 62% που πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση σε ανεργία, φτώχεια, ανάπτυξη και το 51% που λέει ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε καλύτερα την κρίση από τους προηγούμενους.
Πάντως, η πλειοψηφία των πολιτών, παρά τη διαφαινόμενη ανοχή στην κυβέρνηση, εμφανίζονται απαισιόδοξοι.
Tο 47% δεν πιστεύει ότι «θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τη χώρα και την κοινωνία» μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, σε αντίθεση με το 25% που απαντάει «ναι».
Το 51% των ερωτηθέντων απαντάει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «χειρίστηκε καλύτερα την οικονομική κρίση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» ενώ το 26% θεωρεί πώς τη χειρίστηκε χειρότερα και ένα 23% «δεν ξέρει - δεν απαντά» στο ερώτημα.
Το 69% των ερωτηθένων δηλώνει απογοητευμενο με την αντιπολίτευση ενώ το 43% θεωρεί ότι η ΝΔ ζητάει πρόωρες εκλογές διότι έχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.


Αναδημοσίευση: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου