Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Το δυστύχημα στην Αίγινα και ο διακάης πόθος
κάποιων πολιτικών και δημοσιογράφων



Επιστρέφω μετά τις συνηθισμένες μου διακοπές του Αυγούστου. Έναν μήνα που λένε πως δεν έχει ειδήσεις αλλά τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν πράγματα και θαύματα.
Το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου έγινε το φοβερό δυστύχημα στην Αίγινα που ένα ταχύπλοο «έκοψε το νήμα της ζωής» τεσσάρων ατόμων.
Κάποιος στο tweeter θέλοντας «να κάνει πλάκα», έγινε troll όπως συνηθίζουν να λένε διάφοροι ημιμαθείς. Σκεπτόμενος, μάλλον, «ποιος της κυβέρνησης έχει εξοχικό στην Αίγινα; - Ο Φλαμπουράρης κι ο Σταθάκης». Χρησιμοποίησε λοιπόν τα ονόματα αυτά, προσθέτοντας και τον υπουργό ναυτιλίας κ. Δρίτσα κι έγραψε περίπου: Οι Φλαμπουράρης Στραθάκης και Δρίτσας στο μοιραίο ταχύπλοο της Αίγινας. Αυτό το tweet το είδα με τα μάτια μου αλλά δεν «το κράτησα» γιατί στο tweeter «γράφονται τέρατα» για πλάκα και αυτό ήταν τόσο εξόφθαλμα χιουμοριστικό.
Το πήρε λοιπόν ο γνωστός Στέφανος Χίος και το έκανε πρωτοσέλιδο την Παρασκευή 19 Αυγούστου (που το βάζω εδώ). Κι από εδώ αρχίζουν τα ανησυχητικά, αφού σημειώσω πως ο Χίος εισέπραξε την αγωγή του από τους υπουργούς.
Είδε το πρωτοσέλιδο ο δημοσιογράφος που έγινε αρχηγός κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης κι έγραψε στο Facebook.
«Δύο μέρες μετά το «έγκλημα στην Αίγινα» τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του. Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως, αλλά και όλη η κοινωνία, δικαιούνται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι' αυτήν την τραγωδία. Οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια».
Ουσιαστικά τι κάνει; Αφήνει υπονοούμενα υιοθετώντας (συνδυασμένα βέβαια με το Μακελειό) το troll.
Ας «αθωώσουμε» όμως τον Θεοδωράκη, μια που είναι πια πολιτικός και θέλει να εκμεταλλευτεί τα πάντα. Άσε που όπως εξελίσσεται η υπόθεση φαίνεται να έχει δίκιο (πως ήταν κι άλλοι στο ταχύπλοο. Αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη η πηγή του είναι ο Χίος.
Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και η λεγόμενή σοβαρή δημοσιογραφία. Ανεβάζω αυτούσιο το tweet του διευθυντή του ραδιοφώνου του Σκάι. Ο Άρης Πορτοσάλτε που είναι αμείλικτος κριτής, υπερασπιστής του νεοφιλελευθερισμού. Η αλήθεια να λέγεται, όπως διαφημίζει τελευταία η τηλεόραση του Σκάι.
Βέβαια ο κ. Πορτοσάλτε όπως βλέπουμε αναμετέδωσε το σχόλιο του κ. Θεοδωράκη, μεταφράζοντάς τον, με ερωτηματικό βέβαια. Αλλά ως έμπειρος δημοσιογράφος δεν έπρεπε να διασταυρώσει την πληροφορία; Το ίδιο ισχύει και για τον Θεοδωράκη φυσικά. Αλλά είπαμε αυτός είναι πια πολιτικός και ποτέ δεν τον θεώρησα «καλό δημοσιογράφο».
Μετά απορούν γιατί ο κόσμος τους έχει χ*σμ*ν&&ς και γελάει με ότι και να «σκάει» σε κάθε MEGAλοκάναλο.
Αναφορές στο θέμα βέβαια έγινε και από ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Προς τιμήν τους δημοσιγράφοι του Σκάι είπαν πως είναι μυθεύματα και δεν υπάρχουν «μαρτυρίες» για ανάμιξη υπουργών. Υπήρξαν και ΔΟΛιες «σπόντες» σε πρωτοσέλιδα υποτίθεται σοβαρής απογευματινής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου