Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Στα ΜΜΕ δεν υπάρχει θετική είδηση για
την κυβέρνηση ούτε για «να κάνουν πλάκα»



Αναφέρθηκα την περασμένη Πέμπτη στο πως αντιμετώπισαν οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ, ένα αστείο, troll, στο twitter.
Λίγες μέρες πριν σε ιστοσελίδα που, κατά την άποψη πολλών, πρόσκειται ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ μπήκε η είδηση πως οι ελεγκτικές αρχές ανακάλυψαν ένα τεράστιο αδήλωτο ποσό.
Θεωρήθηκε φαίνεται αναξιόπιστη, προφανώς για το μέγεθος του ποσού που αναφέρει, λογικό ίσως, κι ίσως επειδή προέρχεται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ενώ το troll και ο Χίος είναι πιο αξιόπιστοι και το γεγονός πως υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε σκάφος μαζί με ξάδερφο και συνεπώνυμο του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ Λυκουρέζου είναι πιο πιθανό.
Κι ενώ με το θέμα που λέει πως αποκάλυψε το altsantiri, συνηγορεί και η αποκάλυψη πως ο κ. Αλαφούζος έχει 50.000.000 αδήλωτα, προφανώς μπορούν να δικαιολογηθούν από τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό και ο κ.Τσίπρας επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του, για το προσφυγικό λένε.
Κι αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ενώ στο internet έγινε η σχετική «πλάκα». Παρομοίασαν τον κ Τσίπρα με τον Αρτέμη Σώρρα και τα λεφτά που λέει πως διαθέτει. Στα ΜΜΕ αγνοήθηκε και αυτή η παράμετρος. Ούτε γελοιογράφοι, ούτε αναλυτές, ούτε δημοσιγράφοι έκαναν καμμιά αναφορά, έστω να αστειευτούν.
Τώρα αν ρωτάτε εμένα; Τα 600 δισ.  μου φαίνεται υπερβολικό ποσό, εκτός αν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπως ο Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης κα, έχουν τόσο πολλά κέρδη, οπότε θα μπορέσουν να τα δικαιολογήσουν. Για τα μισά, όσο περίπου το χρέος της Ελλάδας, ίσως να είναι το ποσό που έχουν τα εγχώρια λαμόγια, μικρά και μεγαλύτερα, που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν και σίγουρα μπορεί να κατασχέσει το ελληνικό κράτος, μετα από μακροχρόνια δικαστική διαδικασία.
Ας δούμε την είδηση
* * *
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 600 δισ. ευρώ «αδήλωτα» στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία
Απίστευτο και όμως αληθινό. Μετά από έλεγχο που έγινε στις φορολογικές δηλώσεις όσων έχουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ την τελευταία δεκαετία και σε αντιπαραβολή με τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες, προέκυψε μια διαφορά της τάξεως των 600 δισεκατομμυρίων ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί, πως το ποσό αυτό είναι  αρκετό για να αποπληρωθεί το χρέος της χώρας και μάλιστα δύο φορές, καθώς σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς (Μάρτιος 2016) ήταν στα 321 δισ. ευρώ.
Οι υπεύθυνοι του ελέγχου διασταύρωσης δεν πίστευαν στα μάτια τους και ενημέρωσαν αμέσως τους αρμόδιους υπουργούς και φυσικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,
προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Ήδη έχει ξεκινήσει η εξατομίκευση και πολύ γρήγορα οι κάτοχοι των εν λόγω λογαριασμών θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, όπως συμβαίνει άλλωστε και στην περίπτωση του Γιάννη Αλαφούζου, του οποίου οι λογαριασμοί δεσμεύτηκαν μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.
Τα λεφτά είναι εδώ…


Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου