Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ντοπέ Αμερικανοί Ολυμπιονίκες;



Ομάδα Ρώσων χάκερ έφερε στη δημοσιότητα αρχεία της WADA, σύμφωνα με τα οποία, κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες ακόμη και πεόσφατα ολυμπιονίκες είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Κατά βάση τα έγγραφα αποκαλύπτουν ντοπάρισμα Αμερικανών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Στην Ελλάδα η είδηση αυτή δεν παίζει και είναι τουλάχιστον παράξενο αυτό όπως και ο τίτλος που βάζει, πρώην όπως λέει ο ίδιος, ιστοσελίδα πολιτικού αρχηγού. Η είδηση μέσα είναι σωστή (copy - paste όπως εδώ, που γράφω πως είναι αναδημοσίευση)
* * *
Η ομάδα χάκερς Fancy Bears επιτέθηκε στα αρχεία και τα έγγραφα της WADA, του παγκόσμιου οργανισμού κατά του ντόπινγκ.
Από τα έγγραφα τα οποία έχουν υποκλαπεί, αυτό που προκύπτει είναι ότι μέλη της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι η εγκυρότητα και η αυθεντικότητα των εγγράφων αμφισβητείται και αυτό γιατί οι Fancy Bears, η ομάδα χάκερς που έκανε την επίθεση και την αποκάλυψη, είναι από την Ρωσία.
Θυμίζουμε ότι η κόντρα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία καλά κρατεί, λόγω του αποκλεισμού της ομάδας των Ρώσων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, για την γνωστή υπόθεση ντόπινγκ.
Κατά βάση τα έγγραφα αποκαλύπτουν ντοπάρισμα Αμερικανών αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ανάμεσα στους αθλητές που αναφέρονται ότι έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι οι αδερφές Γουίλιαμς (Σερένα και Βίνους) αλλά και η 4 φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Σιμον Μπάιλς.
Πάντως η είδηση μπορεί να διαβαστεί και να πάει ένα βήμα παρακάτω, αφού η WADA γνώριζε τα αποτελέσματα των ελέγχων και δεν έκανε απολύτως τίποτα, κάνοντας όχι απλά τα στραβά μάτια αλλά συγκαλύπτοντας το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.
Πρέπει να τονιστεί ότι η WADA (World Anti-Doping Agency) επιβεβαιώνει την επίθεση από χάκερς.
Η ΔΟΕ εκείνο που τονίζει μέσω κύκλων και όχι επισήμως είναι πως οι αθλητές αυτοί είχαν ενημερώσει την WADA (όπως όφειλαν) για τα φάρμακα που έπαιρναν για λόγους υγείας, τα οποία περιείχαν τις ουσίες αυτές. Επίσης αυτό που τονίζεται από την ΔΟΕ η ρωσική ομάδα χάκερ ήθελε να γελοιοποιήσει της WADA και το σύστημα της.
Αν επιβεβαιωθεί ότι τα έγγραφα είναι πραγματικά τότε θα μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού και οι συνέπειες και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι τεράστιες.



Αναδημοσίευση: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου