Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Βουλγαρία: «Να έρθουν τα Σκόπια για να
γίνουμε η Β΄ Βουλγαρική Αυτοκρατορία»



«Πήραν ήδη «φωτιά» τα Σκόπια» λέγεται όλο και πιο συχνά στη blogοσφαιρα τελευταία. Και είναι αλήθεια πως Αλβανοί μέσω της πολιτικής πλατφόρμας «πολιτική πρωτοβουλία για μια ενωμένη ΠΓΔΜ»  οργάνωσαν μια πορεία διαμαρτυρίας στα Σκόπια ζητώντας  συνταγματικές αλλαγές.
Τώρα φαίνεται πως υπάρχουν φωνές κι από τη Βουλγαρία που «καλούν» το κρατίδιο απομεινάρι της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, από την εποχή που οι σύμμαχοί μας προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στη γειτονιά μας. Κάτι μου λέει πως το κομμάτι αυτό της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα τεμαχιστεί, ελπίζω αναίμακτα, και να μη μπερδέψουν καθόλου η χώρα μας. Με όποιον τρόπο.
* * *
Οι Σκοπιανοί να επιτρέψουν στις βουλγαρικές τους ρίζες για να γίνει η Δεύτερη Βουλγαρική Αυτοκρατορία.
Την έκκληση αυτή έκανε ο καθηγητής ιστορίας και διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας στη Σόφια, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, στην τηλεόραση Nova tv.
 «Η  Μακεδονία είναι χτισμένη με  100% ψεύτικη
ιστορική βάση», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο ιστορικό, αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο, διότι στα Βαλκάνια υπάρχουν δύο αλβανικά κράτη- το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία- αλλά υπάρχουν και δύο ελληνικά κράτη – η Ελλάδα και η Κύπρος.
«Του Μιλένκο του είπα να παραμείνει στο αλβανικό τμήμα, αν διαιρεθούν τα Σκόπια, γιατί εδώ που είσαι βρίσκεται σε αναμονή τα παλληκάρια της 68ης ταξιαρχίας», δήλωσε  ο Ντιμιτρόφ αναφερόμενος στον Σκοπιανό δημοσιογράφο Μιλένκο Νεντελκόφσκι που έσπασε το μνημείο των Βούλγαρων στρατιωτών στο Καϊμακτσαλάν. Ο οποίος  πήγε με το αυτοκίνητό του στην κορυφή του όρους Καϊμακτσαλάν, όπου ένας Βούλγαρος στρατηγός με μέλη του βουλγαρικού στρατού είχαν  τοποθετήσει μια αναμνηστική πλάκα, για γεγονότα που, πιθανόν,  έλαβαν χώρα στη διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής των Σκοπίων.
Σύμφωνα με τον Βούλγαρο διευθυντή του Μουσείου της Σόφιας, το Νότιο Σλαβικό κράτος των Σκοπίων «είναι χτισμένο σε μια  ψεύτικη ιστορική βάση κατά 100% στη φαντασίωση του Μακεδονισμού, αναφέρει η πηγή.




Αναδημοσίευση: echedoros-a.gr
Πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου