Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Δ. Παπαγγελόπουλος: Διενεργείται προκαταρκτική
εξέταση για τις καταγγελίες του Αν. ΜαρτίνηΑν και πέρασαν τόσες μέρες από την ομιλία του κ Παπαγελόπουλου, με την ευκαιρία της κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης του κ Νικολόπουλου, η είδηση «δεν έπαιξε» σε κανένα κανάλι πλην της ΕΡΤ. Και σε καμμιά εφημερίδα εκτός του DOCumento. Ίσως και σε 2-3 άλλες όπως στην «Αυγή»,
Ας δούμε την είδηση όπως την είχε το, ελεύθερο τμήμα, του ΑΠΕ, υπάρχει και το συνδρομητικό που δυστυχώς κανείς δε το δημοσίευσε, κι εγώ δεν έχω πρόσβαση σ' αυτό.
* * * 
«Οι εισαγγελικές Αρχές είναι αρμόδιες να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες που αναφέρονται στην ένορκη κατάθεση του πρώην προέδρου του "Ερρίκος Ντυνάν", Ανδρέα Μαρτίνη. Όπως πληροφορούμαι, έχει ήδη διαταχθεί, και αν υπάρχουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, θα καταλογιστούν και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη νομοθετική διαδικασία». Αυτό δήλωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
«Ο κ. Μαρτίνης στην ένορκη κατάθεση που έδωσε, από τον Κορυδαλλό, κάνει φοβερές καταγγελίες κατά πρώην υπουργών, μιλά για απόρρητο μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ του "Ντυνάν" και τράπεζας και εμείς δεν μπορεί να σφυρίζουμε αδιάφορα. Πρέπει να δούμε ποια πεθερά υπουργού ήταν αργόμισθη, πώς το "Ερρίκος Ντυνάν" περιήλθε στα χέρα μιας τράπεζας» υποστήριξε ο κ. Νικολόπουλος.
«Η άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων ενός προσώπου προβλέπεται από τη νομοθεσία. Είναι σύννομη. Μπαίνει το ερώτημα όμως αν το νόμιμο είναι και ηθικό. Θα επικαλεστώ τον Ιμμάνουελ Κάντ (σ.σ Γερμανός φιλόσοφος) αν το νόμιμο είναι και ηθικό. Η ηθική πρέπει να είναι το δόγμα του δικαίου» σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Πρόσθεσε ακόμα ότι, όταν ο ίδιος παραιτήθηκε πρόωρα από τα καθήκοντα του στο δικαστικό σώμα, αντί να ασκήσει τα καθήκοντα του στη δικηγορία, όπως θα μπορούσε να κάνει, προτίμησε «τη μελωδία του δάσους και το ακρογιάλι»
Να τι ακούστηκε στην Βουλή κατά την διάρκεια της επίκαιρης ερώτησης του κ. Νικολόπουλου:
Αναδημοσίευση: amna.gr