Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Το μπαλάκι τώρα στην πλευρά μας

Το έκανε τελικά ο πρωθυπουργός μας.
Διέλυσε την Βουλή και προκήρυξε εκλογές. Δεν ρισκάρισε, που κατά τη γνώμη μου θα ‘πρεπε να ρισκάρει.
Κι αυτό γιατί κανείς νοήμων Έλληνας δε επιθυμούσε αυτή την εξέλιξη. Μόνο κάτι άνθρωποι του Τύπου που τις εκλογές τις βλέπουν σαν ευκαιρία να έρθει χρήμα στα ταμεία τους.
Όπως μάλιστα ο κ. Παπανδρέου είχε διακηρύξει την πρόθεση του να παίξει με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορούσε να κάνει πιστευτό το επιχείρημα του και να τον αφήσει να το «ρίξει»
Ένα τέτοιο όμως ενδεχόμενο προϋποθέτει δουλειά, Να δουλέψει τόσο καλά η κυβέρνηση αυτό το εξάμηνο που να μη συμφέρει το ΠΑΣΟΚ να κάνει την κίνηση αυτή.
Όμως ο κ. Καραμανλής έπαιξε με τις ημερομηνίες. Προκήρυξε τις εκλογές την μέρα που το ΠΑΣΟΚ έκλεινε το 35ο έτος του. Και μάλιστα για τη μέρα που η ΝΔ μπαίνει στο 36ο χρόνο της ζωής της. Πετώντας σ’ εμάς πλέον τη μπάλα.
Τι να αποφασίσουμε μπροστά στην κάλπη;
Τους ανθρώπους που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 5 χρόνια; Διακρίθηκαν για την ραθυμία τους και την ατολμία τους. Κλασικοί Έλληνες του δόγματος «βλέποντας και κάνοντας».
Τους προηγούμενους; Των διαφόρων μικρών και μεγάλων σκανδάλων; Μα θα μου πείτε σκάνδαλα υπάρχουν και τώρα. Αποκαλύπτονται όμως, μάλλον λόγω της μεγάλης τους πείνας.
Το θέμα είναι ενώ δια στόματος Αντώνη Καφετζόπουλου τους λέγαμε, ο λαός, Γιώργο άλλαξέ τα όλα ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΕ. Κι όταν σκέφτομαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μου ‘ρχεται στο μυαλό πολυδημοσιευμένο σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου εύσωμου να κάθετε στο τραπέζι, με την πετσέτα στο λαιμό και το μαχαιροπίρουνο στα δυο του χέρια και τον σερβιτόρο να τρέχει να του προσφέρει το καλοψημένο γουρουνόπουλο
Κάτι μικρότερο; Να μη κυβερνήσει κανείς και να ξαναπάμε σε εκλογές; Αντέχουμε; ΄Η θα πάμε στην λογική της κ. Παπαρήγα «Μην ανησυχείτε θα βρουν αυτοί λύση»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου