Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Αρχίζει καταλαβαίνει;

Η πρώτη, κατά τη γνώμη μου, κίνηση διαφοροποίησης του κ. Παπανδρέου με την κυβερνητική περίοδο που εκτροχίασε το ΠΑΣΟΚ έγινε χθες.
Στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές στις 4-10 συμπηριέλαβε και τον κ. Χρήστο Μαγκούφη. ΄Τον Τρικαλινό τέως βουλευτή που έδωσε στον Σημίτη τον χαρακτηρισμό που του πρέπει. Πολιτικός νάνος.
Δεν θυμάμαι αν τον έβαζε υποψήφιο ο εν λόγω αρχηγός που έχει στο ενεργητικό του μόνο νίκες, επειδή δεν είχε το θάρρος να καθίσει να εισπράξει την ήττα του 2004, αλλά βουλευτής δεν έβγαινε. Ίσως λόγω γραμμής του επίσημου κόμματος.
Δεν έκανε την κίνηση του μέχρι του τέλος μια που στο ίδιο ψηφοδέλτιο, των Τρικάλων, είναι και η ακραιφνής Σιμητική κ. Σούλα Μερεντίτη που όπως λένε οι Τρικαλινοί μεταξύ τους λέγαν «Ψηφίζω Σούλα για μια θεσούλα», στο δημόσιο βεβαίως βεβαίως.
Πριν από λίγο άκουσα στην εκπομπή της κ. Τσαπανίδου ότι ο Σημίτης δεν θα ναι υποψήφιος. Του πρότεινε ο κ. Παπανδρέου Α Αθηνών ή Α Πειραιώς αλλά ο ίδιος τα αρνήθικε και ήθελε το Επικρατείας. Φυσικά στον Πειραιά δεν πήγε γιατί οι συμπολίτες του θα τον πέρναν με τις πέτρες. Τώρα στην Αθήνα γιατί δεν πήγε; Ποτέ δεν μπόρεσα να μπω στο μυαλό ενος ανθρώπου με «τρικιμία εν κρανίω».
Αντε Γιώργο έκανες δύο κινήσεις σε δυο διαδοχικές μέρες (η πρώτη, η μισή, συμβολική η σημερινή ουσίας) που θα πάει σε πήραν 5 χρόνια να πάρεις «μυρωδιά¨τι φταίει σε μια δεκαετία θα το καταλάβεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου