Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τι έδειξε η Καθαρή Δευτέρα στην εθνική οδό

Χαμός έγινε τη Δευτέρα με το λιγοστό χιονάκι στην Εθνική οδό. Την ιδιωτικοποιημένη εθνική οδό με τα πολλά διόδια.
Ώρες ολόκληρες εγκλωβισμένοι στην Μαλακάσα στον Μαρτίνο και σε άλλες περιοχές κοντά στην Αθήνα. Γιατί; Διπλώσανε νταλίκες λέει, υπήρχαν πολλά αυτοκίνητα που σταματούσαν να βάλουν αντιολισθητικές αλυσίδες στη Λωρίδα Εκάστου Ανάγκης και όπου νά ’ναι λέει και τα εκχιονιστικά δεν μπορούσαν να προχωρήσουν.
Φταίει δηλαδή ο κόσμος που παρεμπόδιζε το έργο. Φίλος που ασχολείται μ’ αυτά λέει ότι μπορούσαν να ρίξουν αλάτι για να μη είναι ολισθηρός ο δρόμος, αλλά θα έπρεπε, για να μην κλείσει καθόλου, να το ρίξουν πριν την χιονόπτωση ή το πολύ όταν το χιόνι έπεφτε. Όμως, απ’ ότι φαντάζομαι, λόγω της αργίας της Αποκριάς ποιος έμπειρος θα δούλευε; Να μη γίνω κακός να πω πως δεν υπάρχουν έμπειροι και ειδικοί στην συγκεκριμένη εταιρία μια που κοστίζουν.
Προσπαθούσαν οι οδηγοί να τηλεφωνήσουν στον αριθμό βοήθειας εθνικής οδού, υπό την εποπτεία της ίδιας εταιρείας, αλλά κανείς δεν απαντούσε, Είχαν πολλά τηλέφωνα λέει η υπεύθυνος λόγω της εκτάκτου ανάγκης. Μα τότε χρειάζεται στην έκτακτη ανάγκη. Πότε θα απαντάει σωστά; Όταν γίνεται κανονικά η κυκλοφορία; Πάλι θα γίνω κακός να πω: μήπως ήταν μειωμένες οι βάρδιες λόγω της αργίας;
Τον έλεγχο της συγκεκριμένης εταιρείας έχει ο υπουργός υποδομών. Ενας υπουργός που αντέδρασε άμεσα όταν άρχισε να εξαπλώνετε η κίνηση «Δεν πληρώνω» αλλά χρειάστηκε η δυναμικότητα του κ. Γκλέτσου να υποχρεώσει τις συγκεκριμένες εταιρίες να δώσουν κάρτες ελευθέρας στη Στηλίδα. Προστάτεψε δηλαδή την τσέπη της εταιρείας πλήρως, αφού έκανε τη μη πληρωμή των διοδίων «τροχαία παράβαση».
Τώρα; Κινητικέ το ίδιο γρήγορα; Ναι κινήθηκε. Τι έκανε όμως; Έδωσε εντολή στον εισαγγελέα να βρει του υπεύθυνους. Μα τους ξέρουμε τους υπεύθυνους κ υπουργέ. Είναι αυτοί που προστατέψατε από τους τζαμπατζήδες όπως εσείς είπατε, όταν επιβάλατε την νομιμότητα όπως υπονοήσατε.
Νομιμότητα όμως μονομερής; Να περάσετε νόμο πως για κάθε ώρα που θα αποκλείετε κάποιος άδικα στην εθνική οδό δικαιούται κάποιο σημαντικό ποσόν 1.000 Ευρώ για παράδειγμα.
Πάντως η ταλαιπωρία του κόσμου και η κατάληξη της, είναι πως δεν μπορεί να δουλέψουν ιδιωτικοποιημένα τέτοιες υπηρεσίες στη Ελλάδα. Και μάλιστα στην εκσυγχρονισμένη Ελλάδα του μνημονίου, που οι κρατούντες έχουν θεό το χρήμα και προσκυνούν τράπεζες και μεγαλοσυμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου