Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Αρχίζουν να καταλαβαίνουν το λάθος τους

Ρίχνοντας μια ματιά στα blog, την περαμένη βδομάδα έπεσα σ’ αυτή την καταχώρηση του totefteri.blogspot.com.
Μου έφτιαξε τη μέρα μια που λέει για ένα Γερμανικό δημοσίευμα του Spiegel που αναγνωρίζει τελικά πως τα μέτρα καταστρέφουν την Ελλάδα.
Τώρα μιλάει για διαγραφή χρεών. Βασικά η άποψη μου είναι πως από εκεί πρέπει να πιαστεί ο κ. Παπανδρέου να ζητήσει την αναδιαπραγμάτευση κι ανατροπή του μνημονίου.
Βέβαια το περιοδικό λέει για αναδιαπραγμάτευση του χρέους, κάτι που δεν το θέλει ο πρωθυπουργός μας μια που λέει πως «θα πληρώσουμε όλα τα λεφτά». Και πώς θα το κάνουμε κ. Παπανδρέου αφού μήνα με τον μήνα έχουμε σημαντική υστέρηση των εσόδων; Πως θα το κάνουμε αφού βασικές δαπάνες δεν περιορίζονται; Και μιλάω για οριζόντιο κόψιμο του μισθού των πολιτικών μας. Μιλάω για περιορισμό των ταξιδιών τους. Μιλάω να πάψει η πολιτεία να παρέχει την πληρωμή των λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας στους πολιτικούς.
Των μισθών λέω κι όχι των αποζημιώσεων των επιτροπών.
Βέβαια το Spiegel δεν έλεγε αυτά. Αλλά το καλό είναι πως βλέπουν οι συνέταιροί μας ότι κάτι πάει στραβά. Ε δεν μπορεί αν θέλουν τα λεφτά τους θα το διορθώσουν. Γιατί όπως πάνε τα πράγματα ΚΑΙ να ξεπουληθούμε όλοι ΚΑΙ να «βγούμε στο κλαρί» (γυναίκες και άντρες) δεν πρόκειται να μαζέψουν όσα χρειάζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου