Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μουαμάρ Καντάφι και Ακης Τσοχατζόπουλος
Βίοι παράλληλοι στη Παγκόσμια κι Ελληνική πολιτική

Εγραψα τις προάλλες (Τετάρτη 23/2) που έβαλα το άρθρο του κ. Πέτρου Παπακωνσταντίνου πως «Βρίσκω ομοιότητες και με τον κ. Τσοχατζόπουλο (στο ότι συμβιβαστικά και προσκύνησαν)»
Εξηγούμαι:

Ο Καντάφι ήταν ο Βοριοαφρικάνος που όλοι φοβόταν μετά την άνοδο του στην εξουσία. Οι καλές του σχέσεις με την Σοβιετική Ένωση, η δύναμη που του έδιναν οι πετρελαιοπηγές και τα πάρε δώσε με τον «Τρίτο κόσμο» καθώς και με ηγέτες σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά βασικά με τον κ. Ουγκο Τσάβες τον ενέτασσαν στο εχθρικό μπλοκ.
Ήταν ο τρομοκράτης. Αυτός που κυνηγούσαν, η Cia, να δολοφονήσουν. Το μόνο που μπόρεσαν ήταν να δολοφονήσουν την θετή κόρη του το 1986.
Βλέποντας την πτώση το ανατολικού μπλοκ έκανε στροφή. Παραχώρησε την εκμετάλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στην BP κι έγινε «υπεύθυνος ηγέτης» για τον Τόνι Μπλερ και μάλλον για όλη τη δύση.
Το τέλος του; Το βλέπουμε αυτές τις μέρες.
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος όσο ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πιστός του φίλος. Το «δεξι του χέρι» σε τέτοιο βαθμό που και «χαζό» τον λέγαν κάπιοι κονδυλοφόροι και άβουλο.
Η φράση που του βάζαν στο στόμα ήταν «ότι θέλετε εσείς πρόεδρε». Μάλιστα κυκλοφορούσε πως δεν τον ρωτούσε ποτέ οΑνδρέας την ώρα γιατί παρόμοια ήταν η απάντηση: «οτι ώρα λέτε εσείς πρόεδρε»
Όταν έχασε δύο εσωκομματικές εκλογές τον έβαλε ο Σημίτης υπουργό Εθνικής άμυνας. Βλέποντας, μια που ως τότε δεν είχε δείξει τέτοια δείγματα, το πάρτι που γινόταν κατά την επταετία, την Σημιτική, έπεσε «με τα μούτρα» στο ψητό.
Ετσι τώρα εκτός των κ.κ. Τσουκάτου και Μαντέλη ο καταχραστής στη συνίδηση του Ελληνικού λαού είναι ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Βέβαια ο Ακης κληρονόμισε και την αγάπη του Ανδρέα στο ωραίο φύλο, αδυναμία και του Λύβιου ηγέτη.
Εσεις τι λέτε; Είναι οι δεν είναι βίοι παράλληλοι η ζωή τους; Δεν καταστράφηκαν μόλις προσχώρησαν στους δυνατούς και εφάρμοσαν τις πρακτικές τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου