Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

400.0000.000 ευρώ λιγότερα από
τέλη κυκλοφορίας και τα ισοδύναμά τους

Το 2012 που σε λίγο ανατέλλει, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα μερικά εκατομμύρια αυτοκίνητα λιγότερα.
Οι κυβερνώντες μας βλέπεις εξακολουθούσαν κι εκμεταλλευόντουσαν αυτή τη «χρυσοτόκο όρνιθα» με τον ίδιο ρυθμό που το έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οπότε αύξησαν την βενζίνη στα ύψη, λόγω του φόρου από την φτηνότερη στην Ευρώπη καταντήσαμε να την πληρώνουμε ακριβότερα από κάθε Ευρωπαίο. Αυξήσαν στα ύψη και τα τέλη κυκλοφορίας. Παράλληλα μειώσαν στο ελάχιστο, ελπίζω να το πιστεύουν και αυτοί, μισθούς και συντάξεις. Κόψαν τα λεφτά από την αγορά οπότε έκλεισαν πολλά καταστήματα και βιοτεχνίες λόγω ασφυξίας.
Οπότε τι να κάνει ο κόσμος; Παραδίνει τις πινακίδες των οχημάτων του.
Και τώρα; Που αντί για αύξηση των εσόδων, όπως περιμέναν οι φωστήρες, έχουμε μείωση των εσόδων κατά 400.000.000 Ευρώ;
Σαν καλός πατριώτης προτείνω τους ισοδύναμους φόρους για να μαζέψουν το ποσό αυτό.
Να αυξήσουν τα τέλη κυκλοφορίας στα δίκυκλα. ΚΑΙ παπάκια ΚΑΙ ποδήλατα.
Να βάλουν φόρο στα εισιτήρια (αστικών, υπεραστικών, καραβιών, τρένων) ώστε να διπλασιαστεί (τουλάχιστον) η τιμή τους. Θα μου πείτε γιατί των τρένων κι όχι των αεροπλάνων;
Αυξάνοντας την τιμή στα εισιτήρια των τρένων πετυχαίνουμε δύο πράγματα. Και «μαδάμε» τους επιβάτες και αν, όπως είναι λογικό, ελαχιστοποιηθούν ξεπουλάμε τον ΟΣΕ σε τιμή ευκαιρίας (για τον αγοραστή). Στο αεροπλάνων έχουμε άλλο θέμα. Είναι σχετικά λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν και δεν γίνετε να μειωθούν. Άσε που ταξιδεύουν συχνά οι υπουργοί και κάθε λογής “VIP”. Εδώ δεν έχουμε να πουλήσουμε τίποτε μια που την Ολυμπιακή την πούλησε η προ-προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, που θεωρούσαμε πως τα ξεπουλήματα είναι στο DNA της.
Αυτή την στιγμή η χώρα μας έχει άλλη μια «κότα που κάνει χρυσά αυγά». Τα ακίνητα. Κι αυτή ο κ. Βενιζέλος άρχισε να της «σφίγγει» τον λαιμό με το χαράτσι που επέβαλε.
Βέβαια προς αποφυγή παρεξηγήσεως να πω πως τα γράφω με χιουμοριστική διάθεση, όποια όρεξη μου έμεινε, για τα ισοδύναμα. Η πιο σωστή αντίδραση είναι αυτή (στο τέλος) του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη της Ελληνοφρένειας στην ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού στη φάρσα που έκανε ως άνθρωπος του μόχθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου