Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Tο βαρόμετρο της Public Issue
για το ΣΚΑΪ και την Καθημερινή


Παρουσιάστικε χθες (Πέμπτη 8/12) από τη κ. Σια Κοσιώνη το βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής για τον μήνα Δεκέμβριο, ουσιαστικά αναφέρει τα ευρήματα του Νοεμβρίου.
Εκεί εκτός τη θετική μας γνώμη για το Ευρω και αρνητική μας για της Ευρωπαϊκή Ενωση. Εκτός του οτι είπαμε με συντριπτική πλειοψηφία πως θα είναι καταστροφή να επιστρέωουμε στη δραχμή και πως είμαστε κατά του μνημονίου. Εκτός την καταβαράθρωση της δημοτικότητας του κ. Καρατζαφέρη που πάει να βρει αυτή του κ Παπανδρέου, έχουμε και πρόθεση ψήφου που βάζω τον σχετικό πίνακα.
Εδώ έχω τις εξής παρατηρήσεις.
Το Πασόκ τείνει στα εκλογικά ποσοστά του 1975
Η ΝΔ παραμένει ψηλά αν και δεν βγάζει αυτοδυναμία.(θέλει και τους βουλευτές του κ. Καρατζαφέρη και της κ. Μπακογιάννη και πάλι δύσκολα σχηματίζει κυβέρνηση, μόνο αν και το Πασοκ ενταχθει και πάλι σ’ αυτή τη δεξιά συμμαχία θα υπάρχει μια ισχυρή φιλελεύθερη κυβέρνηση). Θα ήταν ίσως διαφορετικά τα πράγματα αν δεν είχε φύγει από τη ΝΔ η κ. Μπακογιάννη.
Η καταμετρημένη αριστερά (βλέπεις στα λοιπά που έχει 4,5% υπάρχουν πολλά αριστερά κόμματα) έχει 37% και αν βάλεις και τους οικολόγους 41.
Αυτο δείχνει d;yo πράγματα.
1) Πως πράγματι η αριστερά είναι πλειοψηφία στην Ελλάδα και
2) Ίσως έχει δίκιο ο κ. Τσίπας προτείνοντας συμμαχία ειδικού σκοπού.
Αν γινόταν κάτι τέτοιο ηα Αριστερά θα είχε (σύμφωνα με το γκάλοπ) 7 ή 11 μονάδες περισσότερες από το πρώτο κόμμα (στο γκάλοπ). Και θα έβγαζε σίγουρα αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτεί τη στάση της η κ. Παπαρήγα;

Πηγές: http://www.skai.gr/news/politics/article/188592/to-varometro-tis-public-issue-gia-ton-dekemvrio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου