Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί χρειαζόμαστε την ΕΡΤ
και η αντίδραση των απεργών εργαζομένων της

Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Παπαδήμος στις Βρυξέλες μετά την σύνοδο έδωσε συνέντευξη Τύπου. Η ΕΡΤ την έδινε σε pull (όπως είναι ο τηλεοπτικός όρος) στα ιδιωτικά κανάλια. Κάποια στιγμή διεκόπη η σύνδεση. Γιατί; Η απάντηση στο πιο κάτω κείμενο. Η στάση αυτή των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι για μένα η απάντηση στους κ.κ. Παγκαλο και Μάνο αν είναι χρήσιμη η όχι η ΕΡΤ

Έκοψαν στον αέρα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τη συνέντευξη Παπαδήμου!


Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος μιλούσε ζωντανά από τις Βρυξέλλες, στην ΕΡΤ έπεσαν διαφημίσεις της Unisef!
Oι εργαζόμενοι της Δημόσιας Τηλεόρασης αμέσως μετά τη γενική συνέλευση, κατέλαβαν τη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ, αντιδρώντας με τον τρόπο στην...
ένταξη των δημοσιογράφων στο καθεστώς των ΔΕΚΟ αλλά και στη μη ανανέωση των συμβάσεων των συμβασιούχων του καναλιού της Αγ. Παρασκευής.
Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης παρακάλεσε τους εργαζόμενους με πλήθος επιχειρημάτων να μην καταλάβουν τη ροή προγράμματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Αμέσως μετά το διαφημιστικό μήνυμα, άρχισε να προβάλλεται σε επανάληψη η εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά, η οποία έχει σταματήσει καθώς η παρουσιάστρια είναι συμβασιούχος και δεν έχει γίνει ανανέωση της συνεργασίας της.

* * *


Να πληροφορήσω τους, θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού (κυρίως τους νεόκοπους), πως αν σταματήσει να υπάρχει η ΕΡΤ θα αναγκαστούν οι ιδιώτες να στέλνουν συνεργεία με δικά τους έξοδα. Ας τους ρωτήσουν λοιπόν τους συμφέρει; (μια που τώρα μόνο το συνεργείο της ΕΡΤ δίνει πλάνα σε όλα τα κανάλια).
Τώρα εμείς ποιος ο λόγος να συντηρούμε έναν οργανισμό που είναι ανταγωνιστικός με τον ιδιωτικό τομέα και να τον πληρώνουμε;
Ο ρόλος της κρατικής τηλεόρασης κατ’ εμέ είναι λίγο παράξενος.
Πρέπει να βγει από τον ανταγωνισμό και να μεταδίδει πράγματα που οι ιδιώτες δεν μεταδίδουν.
Να έχει τένις να έχει γκολφ να έχει κλασική μουσική να έχει όπερα, ντοκυμαντέρ και άλλα μη εμπορικά τηλεοπτικά προϊόντα.
Ας μην ξεχνάμε ότι κάπως έτσι μάζευε η Σεμίνα Διγενή τραγουδιστές κι έκανε διάφορα γλέντια ώστε υπάρχουν αφιερώματα διαφόρων μουσικών και να διασκεδάζουν τα Σαββατόβραδα κάποιοι μοναχικοί ή απομονωμένοι στα χωριά τους άνθρωποι.
Από εκεί το μετέφερε στον Alpha κι έκλεψε μετά την ιδέα ο κ. Άκης Παυλόπουλος έκανε την δική του ανάλογη εκπομπή.
Τώρα τη συνεχίζει την ίδια εκπομπή ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος.
Στην ΝΕΤ βγαίνουν νέοι καλλιτέχνες στην εκπομπή της κ. Μπήλιως Τσουκαλά. Ενημερωνόμαστε για τα αθλητικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου ή γνωρίζουμε την Ελλάδα. Να μη πω τα ντοκιμαντέρ της.
Βέβαια τα τελευταία βέβαια τα προσφέρει και ο Σκάι αν και τα αθλητικά του Σαββατοκύριακου περιορίζονται μόνο στην Α’ Εθνική (ίσως γιατί τ’ άλλα δεν πουλάνε).
Θα μπορούσε να μιλήσω και για τα δελτία ειδήσεων, που η ιδιωτική τηλεόραση τα περιόρισε στο ελάχιστο καταντώντας τα εκπομπές σχολιασμού και (έντονου) διαλόγου αλλά δεν έχω άποψη για το δελτίο της κ. Έλλης Στάη
Κρατήστε γερά παιδιά στην ΕΡΤ. Σας χρειαζόμαστε για να βλέπουμε και διαφορετικά πράγματα κι όχι μόνο τα σκουπίδια που μας σερβίρει η ιδιωτική τηλεόραση. Προσωπικά εξαιρώ τον Σκάι

Πηγή: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/12/blog-post_8060.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου