Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η αλήθεια για τις πισίνες του δήμου Κιλελέρ


Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 η οικονομική ελίτ της Λάρισας έφυγε από την πόλη του Κουμουνιστή δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη. Και το θέμα δεν είναι πολιτικό. Γιατί έχτιζαν τις βίλες τους λίγο πιο μακρυά. Στη Νίκαια Λάρισας που είχε για κοινοτάρχη αγροτοσυνδικαλιστή στελέχους (και τότε) του ΚΚΕ Γιάννη Πατάκη.
Κατά την πρώτη δεκαετία του 2000 ο κ. Ραγκούσης ένωσε τους Καποδιστριακούς δήμους που είχαν δημιουργηθεί το 1990. Στο νομό Λάρισας στα νότια ένωσε του δήμους (Φαρσάλων, Ενιπέα, Πολυδάμαντα και Ναρθακίου) της επαρχίας Φαρσάλων σ’ έναν δήμο τον ομώνυμο.
Πιο πάνω ένωσε όλους τους δήμους που βρέθηκαν ως τον της Λάρισας. Τον δήμο Κιλελέρ, Νίκαιας, Κραννώνα, Πλατυκάμπου και Αρμενίου.
Φτάνουμε την περασμένη Παρασκευή 16/12/2009(Το βάζω δίπλα, για να μεγαλώσει πατησε πάνω στη φωτο) . Η εφημερίδα που διευθυντής της μέχρι πρότινος (δεν ξέρω αν ακόμη είναι) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Καψής «Τα Νέα» ανακαλύψαν πως χωριό του αγροτικού δήμου Κιλελέρ έχει τριάντα πισίνες.
Μόλις το είδα σκέφτηκα αμέσως το σύνθημα των αναρχικών «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» γιατί σκέφτηκα πως είναι αυτό το δημοσίευμα, μια που συνδυάζεται με το εισόδημα των αγροτών, είναι προάγγελος επιδρομής στις τσέπες των αγροτών. Των αγροτών το οποίο το εισόδημα εκμηδενίστηκε σχεδόν με την παγκοσμιοποίηση και τις πολιτικές του Σημίτη (1996 κυρίως αν και ήταν δυστυχώς ο πρώτος χρονικά επί ΠΑΣΟΚ υπουργός Γεωργίας που έσεισε τους μηχανισμούς για τις επιδοτήσεις) και μετά
Όμως αμέσως το αναίρεσα την σκέψη μου. Απλά βιαστικά δημοσιευμένο θέμα Είδαν οι κύριοι δήμος Κιλελέρ και το συνδίασαν με τους αγρότες και (προφανώς) τον Μαρίνο Αντύπα. Δεν σκέφτηκαν πως ίσως οι πισίνες είναι στο χωριό του (μακαρίτη πια) Γιάννη Πατάκη. Και αν ζούσε και ο (άλλος μακαρίτης) αγωνιστής Βαγγέλης Γιαννόπουλος θα έλεγε το «πραγματικό Πατακιστάν».
Λίγο προσοχή κύριοι στο τι γράφετε κύριοι. Θέλω να πιστεύω, παρά ότι ακούω από ακραίους (πολιτικά), πως είστε (έστω παραμένετε) σοβαρή εφημερίδα παρά ότι θέλετε να υπερασπίζεστε απαράδεκτες κυβερνήσεις (όπως η παρούσα, η προηγούμενη και αυτή του Σημίτη).
Μια σημείωση ΔΕΝ αγόρασα το φύλλο αλλά είδα το πρωτοσέλιδο και μονο όπως εκατομμύρια Έλληνες στα περίπτερα κι όχι μερικές (εκατοντάδες έστω) χιλιάδες αναγνώστες και λαθραναγνώστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου