Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ομολογία αστοχίας από Σαχινίδη

Έχει γίνει ο κ. Σαχινίδης στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο μικρός (ξέρετε την παροιμία απο που μαθαίνεις την αλήθεια. Αυτή η ιστορία άρχισε τον Μάη του ’10 στην «πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ με τον Κώστα Αρβανίτη και (τότε) τη Ρίτσα Μπιζόγλη που πληροφορίες λένε πως πήγε στον ΑΝΤ1, με την ομολογία του πως η είσοδό μας στο ΔΝΤ είχε αποφασισθεί τον Οκτώβριο του 2009 μόλις τους έκλεξεμε. Συγχαρητήρια κύριοι και Σ΄ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ

* * *


«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας δώσω μια εκτίμηση για το που θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2011», απάντησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ο κ. Σαχινίδης δεν δίστασε να παραδεχθεί πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έπεσε έξω όσον αφορά βασικές μακροοικονομικές προβλέψεις, δικαιολόγησε όμως την αστοχία αυτή επικαλούμενος το ρευστό οικονομικό περιβάλλον που οδήγησε σε ανάλογες αποτυχίες όσους προέβησαν σε παρόμοιες εκτιμήσεις και προβλέψεις.
Η ερώτηση, πάντως, του βουλευτή είχε να κάνει με το ενδεχόμενο νέων μέτρων και συγκεκριμένα αν η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα προβεί σε νέα μέτρα. Ο κ. Σαχινίδης δεν απάντησε ευθέως και ελίχθηκε, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο ύψος των δεσμεύσεών της με κοινωνική ευαισθησία.
Περαιτέρω, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί μια πιο ήπια προσαρμογή για τη νέα δανειακή σύμβαση, αφού πλέον πρόκειται για κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας.


Πηγή: http://news.pathfinder.gr/greece/politics/749443.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου