Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

«Ύποπτοι» (ποδοσφαιρικοί αγώνες)
μόνο στην Ελλάδα...

Χάρηκα πολύ για τις ευκαιρίες που έχασε στο τέλος του προχθεσινού του αγώνα με την Ρουμπί Καζάν ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί αν δεν ήταν τόσο επιθετική ή Θεσσαλονικώτικη ομάδα ο κ. Πλατινί τον αγώνα θα τον έβρισκε στημένο. Ήταν βλέπετε αγώνα μεταξύ ομάδων από χώρες που δεν έχουν οι Ευρωπαίοι την καλύτερη γνώμη.
Αντίθετα την περασμένη βδομάδα δεν έγινε τίποτε. Ας ευνοήθηκαν συμπτωματικά από τα λάθη των διαιτητών και τις καθυστερήσεις Γαλλικές ομάδες. Αυτό ακριβώς τόνισε σε σχετικό του άρθρο με τον ίδιο τίτλο (η παρένθεση δική μου), στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής (11/12) ο κ. Γιαννης Kουκουλας (gianniskoukoulas@gmail.com). Αλήθεια σ’ αυτή την Ευρώπη παλεύουμε να μείνουμε;

* * *


Οι τελευταίοι αγώνες -ως προς την εξέλιξή τους και τη διαμόρφωση του αποτελέσματος- του Τσάμπιονς Λιγκ, για άλλους μεν ήταν η αποθέωση του ποδοσφαίρου, σε άλλους δε, άφησαν πολλές αμφιβολίες, σχετικά με το κατά πόσο οι αδιάφορες ομάδες έπαιξαν για την ιστορία και τ’ όνομά τους. Μεταξύ εκείνων που «πλήρωσαν το μάρμαρο», είναι και ο Ολυμπιακός. Ενώ μεταξύ των ομάδων που πήραν, για πολλούς ανέλπιστα, την πρόκριση στις «16», είναι δύο γαλλικές.
Ο συνειρμός, πως πρόεδρος της UEFA είναι ο Γάλλος Μισέλ Πλατινί, δεν είναι δυνατόν να μη γίνει. Οταν μάλιστα προϋπάρχει και η πρόκριση της εθνικής Γαλλίας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 με αντικανονικό γκολ.
Κι άντε κάποιος να χαρακτηρίσει… φυσιολογικό και το να δεχτεί δύο γκολ η Ντόρτμουντ στα τελευταία πέντε λεπτά από τη Μαρσέιγ, όταν η γερμανική ομάδα δεν είχε κανένα ενδιαφέρον πλέον για το παιχνίδι, μετά το 3-1 του Ολυμπιακού επί της Αρσεναλ, όπως και το ότι ο αγώνας στη Γερμανία έληξε τουλάχιστον τέσσερα λεπτά αργότερα από του «Καραϊσκάκη», παρότι στον Πειραιά κρατήθηκαν καθυστερήσεις συνολικά οκτώ λεπτών. Πώς, όμως, μπορεί να μην αρχίσει ο ίδιος να σκέπτεται πονηρά για τον συνδυασμό του 7-1 της Λιόν επί της Ντιναμό μέσα στο Ζάγκρεμπ και του 3-0 της Ρεάλ επί του Αγιαξ στην Ολλανδία;
Θα πείτε, αφού δέχθηκε τρία γκολ η ολλανδική ομάδα, ήθελε και πρόκριση; Θα απαντούσα πως έχετε δίκιο αν δεν της είχαν ακυρωθεί δύο κανονικότατα τέρματα! Αν μετρούσαν, τότε για να πιάσει καλύτερο συντελεστή η γαλλική ομάδα, θα έπρεπε να πετύχει άλλα δύο!
Υπάρχουν, πάντως, και άλλα αποτελέσματα, που έκαναν εντύπωση. Οπως η ήττα της Ιντερ, στο Μιλάνο, από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που άφησε έξω την τουρκική, Τράμπζουνσπορ, και η εκτός έδρας νίκη της Νάπολι επί της ισπανικής, Βιγιαρεάλ, που έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στο Γιουρόπα Λιγκ, παρά τη νίκη της επί της Μπάγερν. Το κοινό χαρακτηριστικό αυτό των παιχνιδιών: Και οι δύο ηττημένοι, ήταν αδιάφοροι...
Φυσικά, ουδείς υψηλά ιστάμενος της UEFA και ειδικά ο Γάλλος πρόεδρός της, πρόκειται να σκεφτεί να ψάξει αν πίσω από τον καπνό, υπάρχει και φωτιά. Εξάλλου για τους εταίρους μας, όπως και σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, οι μόνοι που κλέβουν στην Ευρώπη είμαστε εμείς οι Ελληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου