Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ηχηρό μήνυμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου
από τη Μόσχα για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στη Μόσχα βρέθηκε η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9  του Μάη για να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη ρωσική πρωτεύουσα με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη Νίκη επί της Ναζιστικής Γερμανίας.
* * *
Μιλώντας στους φοιτητές του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ η κ. Κωσταντοπούλου δήλωσε ότι η Eλλάδα είναι αταλάντευτα προσηλωμένη στη μάχη κατά του ναζισμού, της κάθε απόπειρας αναγέννησης του φασισμού, αλλά και εν γένει των απολυταρχικών μεθόδων και καθεστώτων.
Τόνισε επίσης ότι η παρουσία της αντιπροσωπείας της Ελλάδας στους πανηγυρικούς εορτασμούς της Μόσχας για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική Νίκη έχει επίσης το χαρακτήρα της απότισης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πέτυχαν την αντιφασιστική Νίκη.
Στον χαιρετισμό της προς τους φοιτητές η Ζ.Κωνσταντοπούλου μίλησε και για τη διεκδίκηση από την Ελλάδα των γερμανικών κατοχικών οφειλών.
«Όπως γνωρίζετε δεν έχει υπογραφεί συνθήκη ειρήνης με τη Γερμανία και η Ελλάδα δεν έχει αποζημιωθεί για την τεράστια καταστροφή των υποδομών της από τα ναζιστικά στρατεύματα, ούτε για το καταναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που έχει πλήρως επιβεβαιωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας, ούτε όμως και για τα θύματα των πολυάριθμων θηριωδιών διέπραξαν οι κατοχικές δυνάμεις στην Ελλάδα», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπενθυμίζοντας τη δράση του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και την προσωπική συμβολή του Μανώλη Γλέζου σε αυτήν.
Χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι η ρωσική πλευρά ανταποκρίθηκε στο πρόσφατο αίτημα, που διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Κώστας Ήσυχος, ζητώντας να γνωστοποιηθούν στην ελληνική πλευρά αρχειακά υλικά, που αναφέρονται στις γερμανικές κατοχικές καταστροφές στην Ελλάδα.
«Η Ρωσία παραχώρησε ήδη έναν κατάλογο με έγγραφα, που τεκμηριώνουν και στοιχειοθετούν τις απαιτήσεις μας», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία βρέθηκε στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία μαζί με πολυάριθμους ηγέτες ξένων χωρών προς τιμήν των 70 χρόνων της αντιφασιστικής Νίκης των λαών στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η πρόεδρος της Βουλής συνοδεύεται από τον Κοσμήτορα του Κοινοβουλίου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάντζα και τον προϊστάμενο στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής Αστέριο Πλιάκο.
Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας στη Μόσχα


Αναδημοσίευση: hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου