Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

«Η Δύση καλύπτει το Ισλαμικό Χαλιφάτο»

Η είδηση: Υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου βρίσκονται πλέον εδάφη που αντιστοιχούν στο μισό της συριακής επικράτειας. Μετά την Παλμύρα, στην έρημο που χωρίζει το Ιράκ από τη Συρία, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και το δεύτερο από τα τρία συνολικά μεθοριακά φυλάκια προς το Ιράκ. 
Η ΟΥΝΕΣΚΟ κρούει τον πολιτιστικό κώδωνα κινδύνου για την «παγκόσμια κληρονομιά» της αρχαίας Παλμύρας, από τους φανατικούς τζιχαντιστές.
ΟΗΕ: «Το Ισλαμικό Χαλιφάτο πρέπει να νικηθεί. Η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος που επιδεικνύει πρέπει να εξαλειφθούν.
Απορία: Γιατί δεν αντιδρά η ευαίσθητη για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα της περιοχής (πλην του Οίκου Σαούντ) Ουάσιγκτον;
Η εξήγηση: Τη Δευτέρα, 18 Μαΐου, η συντηρητική κυβερνητική οργάνωση Judicial Watch δημοσιοποίησε μια συλλογή από απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, σύμφωνα με τα οποία «η κυβέρνηση Ομπάμα γνώριζε πως η τρομοκρατική οργάνωση αλ-Κάιντα σχεδίαζε την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη δέκα ημέρες νωρίτερα».
Το συμπέρασμα που προκύπτει από την αποκάλυψη είναι πως θυσιάστηκε ένας Αμερικανός αξιωματούχος μόνο και μόνο για... «ξεκάρφωμα», προκειμένου ο κόσμος να πεισθεί πως ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις αποκαλούμενες από τα δυτικά Μέσα ως «τρομοκρατικές» οργανώσεις των τζιχαντιστών.
Αλλά εκείνο που προκύπτει από τα αποχαρακτηρισμένα -κατόπιν δικαστικής προσφυγής- έγγραφα του 2012 είναι ιδιαίτερα επίκαιρο: «Το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι επιθυμητό (σ.σ.: από τις ΗΠΑ) να εφαρμόσει στην ανατολική Συρία την πολιτική που σχεδιάζουν οι Δυτικοί για την περιοχή».
Όπως αποκαλύπτει το έγγραφο: «Η Δύση, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία που υποστηρίζουν τη συριακή αντιπολίτευση (...) Υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας διακηρυγμένης σαλαφιστικής ηγεμονίας στην ανατολική Συρία (Hasaka και Der Zoir) και αυτό είναι ακριβώς εκείνο που οι δυνάμεις, οι οποίες υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, θέλουν προκειμένου να απομονωθεί το συριακό καθεστώς...».
Η απόρρητη αναφορά της DIA (σ.σ.: σελ. 287-293 [291] JW v DOD και State 14-812) με στοιχεία «Secret//Noforn» και ημερομηνία έκδοσης τη 12η Αυγούστου 2012 και κυκλοφορία προς Centcom, CIA, FBI, DHS, NGA, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, περιγράφει πως από το 2012 η αμερικανική αντικατασκοπία είχε προβλέψει την άνοδο της ισχύος του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Αντί όμως να καταπολεμήσουν το «Ισλαμικό Χαλιφάτο του Ιράκ και του Λεβάντε», το θεώρησαν ως αμερικανικό «στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο».
Παρόλο που ένας μικρός μεν, αλλά σημαντικός αριθμός αναλυτών και δημοσιογράφων έχει αποδείξει με ντοκουμέντα εδώ και καιρό τον ρόλο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών στον σχηματισμό, στην εκπαίδευση και στον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικής σημασίας κυβερνητικά έγγραφα, τα οποία θεωρούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο ως «εργαλείο» υλοποίησης των αμερικανικών σχεδίων για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος. Τα αποκαλυφθέντα έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι όλα λειτουργούν βάσει... «σατανικού» σεναρίου.
Ειδικότερα, βάσει των εγγράφων της DIA, αποκαλύπτεται ότι:
- Η αλ-Κάιντα βρίσκεται επικεφαλής των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία.
- Η Δύση ταυτίζεται με τους αντικαθεστωτικούς, ενώ Ρωσία, Κίνα και Ιράν στηρίζουν το καθεστώς.
- Η δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου έγινε πραγματικότητα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.
- Η δημιουργία της «Σαλαφιστικής Ηγεμονίας» στην ανατολική Συρία είναι αυτό ακριβώς που οι εξωτερικές δυνάμεις (σ.σ.: Δύση, Εμιράτα και Τουρκία), οι οποίες στηρίζουν τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, ήθελαν προκειμένου να εξασθενίσει το καθεστώς Άσαντ.
- Το Σουνιτικό Ιράκ θα αποτελεί ένα φράγμα στην εξάπλωση των Σιιτών (που υποστηρίζονται από το Ιράν).
Και πυρηνικά μέσα σ' έναν χρόνο;
Περιοδικό που εκδίδεται από το «Ισλαμικό Χαλιφάτο» (πρώην ISIS/ISIL) υποστηρίζει πως μέσα σε έναν χρόνο, θα είναι σε θέση να αγοράσουν ένα πυρηνικό οπλικό σύστημα από το Πακιστάν. 
Το άρθρο το υπογράφει ο δημοσιογράφος John Cantlie, ο οποίος είναι όμηρος του Ισλαμικού Χαλιφάτου εδώ και δύο και πλέον χρόνια, και τον έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς για προπαγανδιστικά βίντεο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει ασπασθεί την εξτρεμιστική ιδεολογία τους.
Στο άρθρο αναφέρεται ένα «υποθετικό σενάριο επιχείρησης», κατά το οποίο το Ισλαμικό Χαλιφάτο χρησιμοποιεί δισ. δολάρια για να αγοράσει από το Πακιστάν πυρηνικό όπλο «μέσω εμπόρων οπλικών συστημάτων που θα εκμαυλίσουν διεφθαρμένους αξιωματούχους της περιοχής».
Το οπλικό σύστημα θα μπορεί να διοχετευθεί μέσω Λιβύης και Νιγηρίας.
Το άρθρο υποστηρίζει ακόμη πως τα φορτία με ναρκωτικά από την Κολομβία που κατευθύνονται στην Ευρώπη περνούν μέσω δυτικής Αφρικής. Έτσι, το ίδιο πιθανό είναι να γίνει η μεταφορά οποιουδήποτε «εμπορεύματος» από την Ανατολή στη Δύση. 
Σύμφωνα με το σενάριο, το οπλικό σύστημα θα μπορούσε να φτάσει τις ακτές της Νότιας Αμερικής κι από εκεί μέσω Μεξικού να ακολουθήσει το «τούνελ των ναρκωτικών» και να φτάσει στις ΗΠΑ.
Το ανατριχιαστικό σενάριο προβλέπει το επικίνδυνο οπλικό σύστημα να περάσει στο μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου κάποιου από τους 12 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες που περνούν τα αμερικανικά σύνορα.
Πάντως ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι είναι ένα «μακρινό σενάριο», που όμως το καθιστά περισσότερο δυνατό απ' ό,τι έναν χρόνο πριν. Επειδή το Ισλαμικό Χαλιφάτο χρειάζεται ένα ισχυρό χαρτί για να αναγνωρισθεί διεθνώς ως «κράτος», αλλά και για να ενοποιήσει τις άλλες ισλαμικές οργανώσεις.
Το άρθρο επίσης αναφέρει πόσο έχουν ισχυροποιηθεί οργανώσεις όπως η αφρικανική «Boko Haram», που έχει ανακοινώσει στενές σχέσεις με το Χαλιφάτο και διαθέτει πολλούς οπαδούς και στον χώρο της Μέσης Ανατολής.
Είναι δύσκολο να υπολογισθεί ο ακριβής αριθμός των πολεμιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στις περιοχές που ελέγχει. Ο συνολικός αριθμός στο Ιράκ και τη Συρία ποικίλει από 30.000 (σύμφωνα με υπολογισμό της CIA) μέχρι 70.000 (σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πληροφορίες) αλλά και 200.000 (σύμφωνα με έκθεση Κούρδου ηγέτη).
κόμη πιο δύσκολο είναι να υπολογισθούν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Μερικοί υπολογίζουν ότι διαθέτουν γύρω στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. 

NBC: Ο συριακός εμφύλιος κατέστρεφε την Παλμύρα πολύ πριν τους τζιχαντιστές
Το αμερικανικό δίκτυο NBC, σε ειδικό αφιέρωμά του μετά την κατάληψη της ελληνορωμαϊκής όασης αρχαιοτήτων Παλμύρα από τους τζιχαντιστές, υποστηρίζει ότι οι τρύπες που διακρίνονται σε κάποιο από τα αρχαία κτίρια προέρχεται από πυρά που ανταλλάχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2011, λίγους μήνες μετά την έναρξη της εξέγερσης των αντικαθεστωτικών.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η εντύπωση των καταστροφών που αναμένεται να προκληθούν στα ιστορικά μνημεία από τους φανατικούς τζιχαντιστές...
..............................................................................
Πληροφορίες από Information Clearing House / Levant Report / judicialwatch.org / NBC / globalpost.comΑναδημοσίευση: zougla.gr