Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Όταν ο ΔΟΛ ειδοποίησε τα στελέχη
της Χρυσής Αυγής για τις συλλήψεις!

Στη δημοσιογραφική «πιάτσα», εδώ και χρόνια, κυκλοφορεί η παροιμία: «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από κάτω θα βρεις τον κυρ Σταύρο». Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το «Συγκρότημα» έχει ρίζες παντού και οι δημοσιογράφοι–«καμικάζι» που χρησιμοποιεί κατά καιρούς ο Ψυχάρης είναι ικανοί να διαλύσουν ακόμα και αστυνομικές έρευνες για να ελέγξουν και να διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα.
Κατά περίεργο τρόπο, που δημιουργεί τεράστια ερωτήματα, o ΔΟΛ ενεπλάκη στη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση των τελευταίων ετών, προειδοποιώντας τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι επίκεινται οι συλλήψεις τους!
Ντοκουμέντο-φωτιά που «καίει» το Συγκρότημα για την κίνηση αυτή είναι βεβαίως τα έγγραφα από την απολογία του αρχηγού της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου, το οποίο έρχεται στη δημοσιότητα 
Όπως μπορείτε να δείτε, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ομολογεί ότι αστυνομικός συντάκτης του ΒΗΜΑτος ειδοποίησε από το κινητό του το δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια (αδερφό του γραμματέα της Χρυσής Αυγής) λέγοντάς του:
«Προσέξτε κύριε Τάκη γιατί ετοιμάζουν από την αντιτρομοκρατική θεαματικές συλλήψεις με τζιπ».
Η αποκάλυψη σοκάρει! Για ποιο λόγο ένας δημοσιογράφος του Βήματος να ειδοποιήσει τα μέλη της Χ.Α. για τις συλλήψεις;
Για ποιο λόγο να «σπάσει» τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση των τελευταίων ετών που κρατήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως επτασφράγιστο μυστικό;
Για ποιο λόγο ο «δημοκρατικός» ΔΟΛ να δώσει τη δυνατότητα τα στελέχη της Χ.Α. - τα οποία σημειωτέον λοιδορούσε μέσα από τα έντυπά του - να κρύψουν ενδεχομένως ενοχοποιητικά στοιχεία, αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν τέτοια (αφού ακριβώς δουλειά της Αστυνομίας είναι να τα ανακαλύψει, μόνο που ο ΔΟΛ αποφάσισε μόνος του να της στερήσει αυτό το ενδεχόμενο);
Τα ερωτήματα είναι πολλά και ζητούν απαντήσεις.
Πλην όμως, το συγκεκριμένο ντοκουμέντο ουσιαστικά επιβεβαιώνει - εφόσον ισχύουν όσα υποστηρίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος - ότι το «Συγκρότημα» είναι «φαινόμενο» και μάλιστα ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ!
Βέβαια ο ιδιαίτερος - και συχνά… περίεργος, όπως τον έχουν περιγράψει κάποιοι - ρόλος που έχουν παίξει οι δημοσιογράφοι και τα στελέχη του ΔΟΛ σε πολιτικές ιστορίες από την εποχή της δικτατορίας μέχρι και σήμερα είναι λίγο, έως πολύ γνωστός. Άλλωστε, τόσο το προηγούμενο, όσο και το σημερινό αφεντικό του «Συγκροτήματος», μάλλον αρέσκονται να ακούν όσους μιλούν περί «χόμπι» τους να ανεβοκατεβάζουν υπουργούς, ακόμα και κυβερνήσεις, οι οποίες στέκονται εμπόδια στα συμφέροντά του.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο παρελθόν ο ΔΟΛ κατηγορούσε πολιτικούς από τις εφημερίδες του, τους οποίους τη συνέχεια «αποθέωνε» όταν γίνονταν πρωθυπουργοί και, αργότερα, όταν δεν ευθυγραμμίζονταν πια με τις προτεραιότητές του, τους πέταγε στο καλάθι των αχρήστων και τους «παραιτούσε» από τα πρωτοσέλιδα του ΒΗΜΑτος.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μένος που είχε με τον ΓΑΠ, τον οποίο… βάφτισε Γιωργάκη και τον βομβάρδιζε επί σειρά ετών με υπονοούμενα περί χαμηλού IQ. Μέχρι που ο ΓΑΠ έγινε πρωθυπουργός και καθημερινό πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ και στο Βήμα ως ο σωτήρας της χώρας.
Εκείνη η περίοδος, πάντως, συνέπεσε - όπως επισημαίνουν πρώην στελέχη του Οργανισμού - με τα αιτήματα του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ για διόλου αμελητέα δάνεια από την Εθνική, ώστε να αποπληρώσει τα παλαιά δάνεια που είχε στην πλάτη του ο όμιλος. Δάνεια, τα οποία πάντως δεν εγκρίθηκαν.
Και το επόμενο διάστημα, ο Παπανδρέου έγινε «εθνικά επιζήμιος» και ο Ψυχάρης τού ζητούσε να παραιτηθεί. Αλήστου μνήμης το πρωτοσέλιδο με τον πηχυαίο τίτλο: «Πρόεδρε Παραιτήσου».
Τα ίδια ακριβώς έκανε με τον Καραμανλή, αλλά και με τον Σαμαρά. Πλέον, όμως, η αποκάλυψη σχετικά με τη Χρυσή Αυγή αλλάζει άρδην ορισμένα δεδομένα που υπήρχαν για τη στάση και το ρόλο του συγκροτήματος στο πολιτικό στερέωμα. Ταυτόχρονα, δημιουργεί πάρα πολλές απορίες για τις επιδιώξεις του…
Βεβαίως δεν διεκδικούμε το ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, θα είχε όμως ενδιαφέρον κάποιος δικαστικός λειτουργός να καλούσε το δημοσιογράφο του ΔΟΛ και να τον ρωτούσε για ποιο λόγο είχε τέτοια αγωνία να ενημερώσει τον αδερφό του κ. Μιχαλολιάκου για τις συλλήψεις;



Αναδημοσίευση: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου