Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Το Δημόσιο ζητά 40.000.000 ευρώ από
τον Ολυμπιακό για μεταγραφή του Κοσκωτά!


Η παρακάτω είδηση κυκλοφορεί στη blogοσφαιρα. Μιλάμε για μια οικονομική υπόθεση, πέρα από όλα τ’ άλλα, του 1988. Δηλαδή προ 27, ολογράφως είκοσι επτά, ετών. Δεν ξέρω αν είναι αισιόδοξο το γεγονός πως ζητούνται χρήματα για μια τόσο παλιά υπόθεση και ξεκινάνε από τον Ολυμπιακό που έχει μεγάλη πολιτική δύναμη, αλλά και τεράστια δύναμη στον κόσμο.ΜΑΚΑΡΙ
* * *
Στο Τριμελές Πολιτικό Εφετείο Πειραιά ξεκίνησε χθες (8/10) η εκδίκαση μιας υπόθεσης που κρατά περίπου τριάντα χρόνια....
 Πρόκειται για την αγωγή της Τράπεζας Κρήτης κατά του Ολυμπιακού και της ανταγωγής των «ερυθρόλευκων» στην Τράπεζα Κρήτης.
Η εκδίκαση αφορά τη μεταγραφή του Αγάπιου Καλταβερίδη από την Ξαμάξ στον Ολυμπιακό το 1988 (επί προεδρίας Γιώργου Κοσκωτά) αντί ποσού 1.050.000 ελβετικών φράγκων.
Η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου και αν το ελληνικό δημόσιο δικαιωθεί τότε το ποσό που θα αναγκαστεί να πληρώσει ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει μαζί με τους τόκους τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Τo ποσό αφορά όλες τις υποθέσεις του Γιώργου Κοσκωτά και όχι μόνο τη μεταγραφή Καλταβερίδη.
Πάντως, από το περιβάλλον του Ολυμπιακού ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση κατά αυτού άρα και κανένα χρέος, ενώ επισημαίνουν ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου τους δικαίωνε.
Διευκρινίζουν επίσης ότι η αντιδικία είναι ανάμεσα στην υπό εκκαθάριση τράπεζα Κρήτης και τον Ολυμπιακό και πως δεν υπάρχει κανένα χρέος προς το δημόσιο.
Οι ερυθρόλευκοι κύκλοι υπενθυμίζουν ότι η Τράπεζα Κρήτης ζητάει χρήματα που υπεξαίρεσε ο τότε πρόεδρός της, Γ. Κοσκωτάς, χρήματα τα οποία όμως δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της ομάδας.
Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση κατά του Ολυμπιακού και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα χρέος και ειδικά προς το ελληνικό δημόσιο.Αναδημοσίευση: planet-greece.blogspot.com