Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε
στην Ευρωβουλή στο θέμα της VolksvagenΑλήθεια πριν την συγκεκριμένη παρέμβασή του ο κ Ανδρουλάκης ενημέρωσε το κόμμα του; (το ΠΑΣΟΚ;). Νομίζω όχι. Και μπορεί η κ. Γεννήματα να μη «του τραβήξει το αυτί», μπορεί και να του πει καλά λόγια, αλλά σίγουρα θα το κάνει ο κ, Βενιζέλος. Να μάθει να τα βάζει με τους Γερμανούς το «παλιόπαιδο»
* * *
«Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των Ευρωπαίων Πολιτών και δεν θυσιάζουμε την περιβαλλοντική μας ηθική ακόμα και σε αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης στο βωμό του κέρδους και του στρεβλού ανταγωνισμού... των πολυεθνικών», υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο συζήτησης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα τις Μετρήσεις των εκπομπών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας οποία έλαβε χώρα στο Στρασβούργο.
Ο κ. Ανδρουλάκης επίσης επισήμανε πως «αποκαλύπτεται ότι στην Ευρώπη κυκλοφορούν πάνω από 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα VolksWagen με το παράνομο λογισμικό»  σημειώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη από το 2013 εντοπίσει διαφορές μεταξύ δηλωμένων και πραγματικών εκπομπών χωρίς να κάνει τίποτα».
Παράλληλα τόνισε ότι «το σκάνδαλο αυτό υπονομεύει την αξιοπιστία της Ένωσης λίγο πριν τη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι σχετικά με την περαιτέρω μείωση των εκπομπών στον κλάδο των μεταφορών», προτείνοντας την ύπαρξη ενός «κεντρικού μηχανισμού ελέγχου σε όλη την Ε.Ε., ώστε να μην προστατεύει το κάθε κράτος τις βιομηχανίες του που παρανομούν».
Η συζήτηση έγινε  στο πλαίσιο προφορικής Ερώτησης που κατέθεσαν τέσσερις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- μεταξύ των οποίων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος στην οποία ο κ. Ανδρουλάκης είναι μέλος- προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια των αποκαλύψεων για το παράνομο λογισμικό που υπήρχε στους κινητήρες diesel της Volkswagen.Αναδημοσίευση: fimotro.blogspot.gr