Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Αιγιλεία: Το ελληνικό νησάκι
που θα γίνει το θερινό Νταβός


Λόγω προβλημάτων με τον υπολογιστή μου, «έλειψα» χθες και σήμερα «ανεβάζω» την ανάρτηση με αρκετή καθυστέρηση. Ελπίζω να αποκαταστήσω σύντομα τα προβλήματα του και ως τότε ισως και να υπάρχουν ίδιες συνέπειες (θα σας το πω όταν αποκαταστήσω το πρόβλημά του),
Για σήμερα μια ειδησούλα που δεν πολυκυκλοφόρησε από το Σαββατοκύριακο «που έσκασε»
* * *
Ένα μικρό νησάκι, την Αιγιλεία, που βρίσκεται απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας, σχεδιάζει να κάνει το θερινό Νταβός η κυβέρνηση. Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας στο MEGA, το σχέδιο είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο με διεθνή ακτινοβολία.
"Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός".
Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, το σχέδιο δεν περιλαμβάνει σημαντικές δαπάνες από το ελληνικό Δημόσιο καθώς το κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες επί του νησιού Αιγιλεία, που έχει έκταση περίπου 3.200 στρέμματα, θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ και εξήγησε:
"Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη - μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωση, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος". Αναδημοσίευση: press-gr.com