Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνει ως υπαίτιο
για την ήττα της η Χίλαρι ΚλίντονΦαίνεται απίστευτη η παρακάτω είδηση. Τριάντα (!) σχεδόν χρόνια μετά την διάσπαστη της ΕΣΣΔ (το 1991 οριστικά) κατηγορείται η Ρωσία ως υπεύθυνη για την ήττα ενός, μιας συγκεκριμένα, υποψηφίου στης προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Του μεγαλύτερου και του πιο δυνατού, κράτους που προέκυψε από τη διάσπαση αυτή.
Θα έλεγα πως αυτό είναι η εκδίκηση της ιστορίας μια που όλοι ξέρουμε για το ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ στην διάλυση της ΕΣΣΔ. Και ακόμη πιο «αστείο» θα έλεγα πως «θύμα» αυτής της παρέμβασης είναι η Χίλαρι Κλίντον που ήταν «πρώτη κυρία» την ΗΠΑ όταν ο σύζυγός της επενέβη, με βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και διέλυσε ότι είχε απομείνει από ένα ακόμη ομόσπονδο Ευρωπαϊκό κράτος. Τη Γιουγκοσλαβία.
* * *
Η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε ανοιχτά τη Μόσχα και προσωπικά τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι είναι εν μέρει υπεύθυνοι για την ήττα που υπέστη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με χορηγούς της εκστρατείας της, έγραψαν σήμερα οι New York Times.
Για την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, η αιφνιδιαστική ήττα που υπέστη από τον μεγιστάνα των ακινήτων ήταν απόρροια του συνδυασμού δύο γεγονότων «χωρίς προηγούμενο»:
«Της επίθεσης εναντίον της χώρας μας» από τη Ρωσία και της δημοσίευσης της επιστολής του διευθυντή του FBI ότι ανοίγει εκ νέου την έρευνα για το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο 11 ημέρες πριν από τις εκλογές, εξήγησε η ίδια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χθες το βράδυ, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι κυβερνοεπιθέσεις ήταν, κατά την Κλίντον, αποτέλεσμα της «κακίας» που κράτησε για εκείνη ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, την οποία κατηγόρησε ότι ήταν πίσω από τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν, μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2011.
Υπογραμμίζοντας ότι «επιχείρησε απεγνωσμένα» να προειδοποιήσει τον Τύπο για τις δικτυοπαραβιάσεις τους τελευταίους μήνες της προεκλογικής της εκστρατείας, η πρώην υπουργός επισήμανε ότι η υπόθεση δεν «είναι μια επίθεση εναντίον μου και εναντίον της εκστρατείας μου».
«Είναι μια επίθεση εναντίον της χώρας μας» συμπλήρωσε.
«Αυτό πλήττει την ακεραιότητα της χώρας μας και την ασφάλεια του έθνους μας».
Ήταν η πρώτη φορά που η πολιτικός σχολίασε τις πληροφορίες που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την εκτεταμένη πειρατεία σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που δέχεται επικρίσεις διότι δεν αντέδρασε επαρκώς απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις, διεμήνυσε χθες το βράδυ ότι θα υπάρξουν αντίποινα εκ μέρους των ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας, χωρίς να διευκρινίζει το είδος τους.


Αναδημοσίευση: fortunegreece.com