Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Οριστική η καταδίκη ζεύγους
Παπαντωνίου για το «πόθεν έσχες»Η παρακάτω είδηση «κυκλοφορεί» από χθες στο Internet. Κοιτώντας τα πρωτοσέλιδα σήμερα δεν την είδα πουθενά στην πρώτη σελίδα καμιάς  εφημερίδας.
Αναδημοσιεύω την ενδιαφέρουσα είδηση από το site της «Εφημερίδας των συντακτών» το κείμενο της Μαρίας Δήμα. Προφανώς, αφού δεν βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο της, υπάρχει στις εσωτερικές σελίδες.
* * *
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε σήμερα την αίτηση του τέως υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκαν για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008, σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή ανατολή.
Οι αρεοπαγίτες, δεχόμενοι την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.
Πάντως, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κλπ, για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κλπ).
Η δικαστική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες ξεκίνησε όταν, από τη «λίστα Λαγκάρντ», εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλας Κουράκου στην Τράπεζα HSBC, με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.


Αναδημοσίευση: efsyn.gr