Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Φωτοβολταϊκό πάρκο στα Φάρσαλα
αγόρασε Ρωσίδα επιχειρηματίας!



Η αυστριακή Inteco Beteiligungs, συμφερόντων της Γιελένα Μπατούρινα, πλουσιότερης Ρωσίδας επιχειρηματία, ανακοίνωσε την επέκτασή της στην αγορά των ΑΠΕ, μέσω της απόκτησης φωτοβολταϊκού πάρκου στα Φάρσαλα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ εντός του 2017, ενώ τα προσδοκώμενα ετήσια έσοδα αγγίζουν τις 500.000 ευρώ.
Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία φιλοδοξεί να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της μέσω της απόκτησης και άλλων μονάδων ΑΠΕ στην περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ ήδη προηγήθηκε η εξαγορά φ/β πάρκου στην Ιταλία. Πλέον, η προσοχή της Inteco στρέφεται τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Κύπρο, όπου διαβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Όπως δήλωσε σχετικά με τα παραπάνω η ίδια η Μπατούρινα στην αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt: «Βλέπουμε το μέλλον του επενδυτικού μας σχεδίου όχι μόνο στην επέκταση της ισχύος. Αναπτύσσουμε πλέον υπο-σχέδιο το οποίο αφορά την αποθήκευση ενέργειας από πολλαπλές πηγές, το οποίο συνιστά ένα νέο σύστημα έξυπνης ενεργειακής κατανάλωσης». Παράλληλα, η Μπατούρινα δήλωσε ότι είναι ενδιαφέρουσα η κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σε εταιρικές στέγες.

Ποια είναι η Γιελένα Μπατούρινα
Η Γ. Μπατούρινα (φωτο) θεωρείται η πλουσιότερη Ρωσίδα σήμερα και δραστηριοποιείται μέσω της Inteco Beteiligungs, την οποία και ίδρυσε, στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα. Ο σύζυγός της, Γιούρι Λουζκώφ, ήταν δήμαρχος της Μόσχας από το 1992 ως το 2010. Στη συνέχεια, το ζεύγος μετακόμισε στο Λονδίνο, μετά από κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετώπισε ο Λουζκώφ.
Σήμερα η Μπατούρινα ασχολείται επίσης με τον ξενοδοχειακό τομέα ενώ είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Η προσωπική της περιουσία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δις. δολάρια.


Αναδημοσίευση: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου