Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

'Εκθειάζει την στάση της αντιπολίτευσης, στοχοποιεί
όσους συμμετείχαν – Αναταράξεις στην ΝΔEνόχλησε πάρα πολύ τους Τούρκους η επίσκεψη του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στην ακριτική νησίδα Ρω, στη νησίδα Στρογγύλη και στο Καστελόριζο συνοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαϊκού Συνδέσμου και έτσι η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Yeni Safak", που απηχεί τις απόψεις του ίδιου του προέδρου της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν και διευθυντής της είναι ο εξ'απορρήτων σύμβουλός του ο Ιbrahim Karagül, με προσβλητικές εκφράσεις αναφέρθηκε σε «επικίνδυνο σόου των Ελλήνων» και ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ «δεν έχει αυτό το δικαίωμα» δηλαδή να παραστεί στο ελληνικό αυτό έδαφος!
Συν τοις άλλοις αναλαμβάνουν εργολαβικά να χτυπήσουν ένα ένα τα κόμματα που τολμούν να αντισταθούν στην τουρκική πολιτική προκλήσεων έτσι κατηγορούνται και το ΚΚΕ για τις έντονες, όπως τονίζεται αντιτουρκικές του θέσεις , αλλά και ο Λαϊκός Σύνδεσμος που χαρακτηρίζεται σαν φασιστικό κόμμα ενώ καταγγέλλεται ότι η ελληνική κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ συνεργάζεται με τους φασίστες, εναντίον της Τουρκίας.
* * *
«Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κοινοβουλίου που ανήκουν στο φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, ενεργούν από κοινού εναντίον της Τουρκίας από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην χώρα μας»
 Αυτό που όμως προκαλεί όχι ευχάριστη εντύπωση είναι ότι εκθειάζει την στάση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη (το ξαναλέμε η εφημερίδα αυτή απηχεί την κυβέρνηση Γιλντιρίμ) και αναλαμβάνει τον «καλλωπισμό» για το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία κόμματα της αντιπολίτευσης «έδειξαν ισχυρή αντίδραση»!
«Η Νέα Δημοκρατία, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ καταδίκασαν αυτή την επικίνδυνη παράσταση και μαζι της και την κυβέρνηση και δεν έλαβαν μέρος σε αυτό το show», αναφέρει η "YeniSafak".
Mάλιστα αναφέρει η εφημερίδα οτι αυτή κίνηση έγινε λόγω των δηλώσεων του Ρ.Τ.Ερντογάν αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης «δηλώσεις για τις οποίες ο Ερντογάν έδωσε εξγήσεις»!
«Είναι σαφές» συνεχίζει η εφμερίδα «ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να έχει φιλικές σχέσεις με την Τουρκία και προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση»!
Mάλιστα στις φωτογραφίες των τουρκικών ΜΜΕ φαίνονται όλοι οι βουλευτές που πήγαν με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο στα νησιά με τα ονόματά τους και την ιδιότητά τους σαν να είναι «στοχοποιημένοι»
 Αναφέρονται ονομαστικά στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Χ.Παππά του Λαϊκού Συνδέσμου όπως και στον ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα, στην κυρία Αυλωνίτου βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και στην κυρία Κασιμάτη επίσης βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.
 Το Καστελόριζο και τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκαν την 5η Δεκεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και 9 βουλευτές, μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, κ. Τελλίδη.
 Στη διάρκεια της επίσκεψης οι υπουργοί και οι βουλευτές ενημερώθηκαν από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για ζητήματα που αφορούν την προστασία των νησίδων, καθώς και για τις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη Νέα Δημοκρατία
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του, άγριο τσακωμό είχαν στελέχη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, για την στάση της ΝΔ για την μη συμμετοχή της, στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας που διεξήχθη στο Καστελόριζο μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Ηγετικά στελέχη της ΝΔ προερχόμενα από το Καραμανλικό στρατόπεδο, θεωρούν ότι έπρεπε να συμμετάσχουν, ως απάντηση των αέναων προκλητικών δηλώσεων του Ερντογάν. Θεωρήθηκε δε ως εθνική δειλία αυτή η στάση. Μάλιστα, κάποιοι ανέφεραν ότι η ΝΔ σύρετε στις επιθυμίες του κύριου Βενιζέλου, στην προσπάθεια της για άνοιγμα στο κεντροαριστερό χώρο, με αποτέλεσμα να απομακρύνετε από τις αρχές και τις ιδέες της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ.
Στο επιχείρημα που εμφανίστηκε από μερίδα του τύπου ότι συμμετείχε η Χρυσή Αυγή στην επιτροπή αυτή, θεωρείται έωλο, αφού ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει τις συναντήσεις του Μπαλτάκου, γενικού γραμματέα της ΝΔ τότε, με τον Ηλία Κασιδιάρη.


Αναδημοσίευση: pronews.gr και diulistirio.blogspot.gr