Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Απεργία στα ΜΜΕ, ενημερωτική συσκότιση;

Ελειξε σήμερα το πρωί (Δευτέρα 11/5) η 4ημερη απεργία των δημοσιογράφων που βύθισε σε ενημερωτικό σκοτάδι την χώρα τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα.
Δεν το θεωρώ τυχαίο που η κυβέρνηση βρήκε αυτή την περίοδο προσπάθησε να περάσει τον νόμο για τον τζόγο (φρουτάκια) και πως έκλεισαν 2 νοσοκομεία (Αρεταίειο και Αιγινίτιο) όπως κι ένα ΤΕΙ.
Βέβαια άκουσα πως οι βουλευτές τπυ ΠΑΣΟΚ ανέιδρασαν στο ελάσσων και περνάνε τα μείζονα Στο χέρι τους είναι να μας αποδείξουν πως έγιναν βουλευτές όως τους ορίζει το σύνταγμα και δεν είναι πια «πρόβατα που είναι κλεισμένα στο μαντρί» Γιατί κατά τον Ευάγγελο Αβέρωφ αν φύγουν από το μαντρί τους τρώει ο λύκος
Δεν ξέρω τι θα ακούσουμε ακόμη. Δεν σας κρύβω πως προσωπικά από την Πέμπτη
Μάλιστα όταν άκουσα πως θα βρίσκονται στην Ελλάδα οι «δήμιοι της χώρας μας», η τρόικα δηλαδή και πως στις 15 του μηνός αναμένονται μέτρα (να μας πάρει ο Παπακωνσταντίνου τα μέτρα πάλι δηλαδή).
Και μερικά μικρά όπως η συμπαράσταση του Μίκη Θεοδωράκη στους καταληψίες της Κερατέας
Έγινε πολυήμερη απεργία (2 μήνες) των δημοσιογράφων και το 1975 και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις εξέδωσαν την δική τους εφημερίδα την «Αδέσμευτη Γνώμη» η οποία εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Σήμερα που έχουμε κι άλλα μέσα (ραδιόφωνο και τηλεόραση) θα μπορούσαν να βγάζουν εκπομπή από κάποιο στούντιο και να το μεταδίδει όποιος θέλει. Μόνο έτσι η απεργία δεν θα υπηρετεί την εξουσία.
Ελπίζοντας να μην ακούσουμε κάτι πολύ δυσάρεστο που έγινε την περίοδο αυτή της αργίας σταματώ για σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου