Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Και Πανεπιστημιακοί κατά του μνημονίου

Σε πρόσφατη ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μίλησαν ειδικοί καθηγητές του Πανεπιστημίου για το μνημόνιο και την σύμβαση πτου υπογράφτηκε. Επιτέλους μίλησαν πνευματικοί άνθρωποι όπως οι κ.κ. Κασιμάτης και Μπέης. Σημειωτέων πως και οι δυο τους ηταν από τους συμβούλους του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ούτε αυτούς συμβουλεύτηκε;
Από όσο γνωρίσω δεν ειπώθηκε κάποια θετική κουβέντα για το μνημόνιο και την κυβέρνηση.
Ως και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τα έβαλαν, πολύ ορθώς και κατ’ εμέ. Που υπέγραψε την σύμβαση που όχι απλά μειώνει την Εθνική κυριαρχία της χώρας μας αλλά την παραχωρεί στους δανειστές μας.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τους δίνει το δικαίωμα να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας σε τρίτους.
Έτσι δεν θα είναι καθόλου παράξενο να δούμε εκτός της Αμερικανικής σημαίας στην Βουλή των Ελλήνων και την Γερμανική στην Ακρόπολη (Κρίμα που γέρασε πια ο Μανώλης Γλέζος να την ξανακατεβάσει) μια που οι Άγγλοι και Γερμανοί είναι οι δανειστές μας, αλλά μπορεί να δούμε την Σκολιανή σημαία στον Λευκό πύργο ή την Τούρκικη στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων και δεν ξέρω εγώ τι άλλο μετά από αγορές των γειτόνων μας.
Βέβαια δεν μεταδόθηκε τίποτε από τα δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών για την ημερίδα αυτή. Ίσως κάποια τοπικά της Αθήνας, να το ανέφεραν (έμαθα πως το «Κόντρα» του κ. Κουρή έδειξε και στιγμιότυπα.
Όπως είπε ο κ. Μπέης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του κ. Παπαδάκη τέτοιες ημερίδες θα γίνουν σ’ όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου