Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οι άλλες απόψεις για την πορεία της Ελλάδας

Η απεργία των δημοσιογράφων είχε κι ένα καλό. Μη έχοντας η τηλεόραση ενημερωτικές εκπομπές, υπήρχε και χρόνος και διάθεση να ψάξει κανείς τις επαναλήψεις των εκπομπών λόγου κι έρευνας στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.
Το Σάββατο προβλήθηκαν σε επανάληψη από την ΝΕΤ τόσο η εκπομπή του Στέλιου Κούλογλου, «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» όσο και του Κώστα Βαξεβάνη «το κουτί της Πανδώρας» που ασχολήθικαν με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας.
Εγινε εκτενής αναφορά και για την Goldman Sachs και το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Το ωραίο είναι πως ακούστηκαν και οι απόψεις του κ Γιάννη Βαρουφάκη που είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αυτό που κράτησα είναι αυτό που λέω κι εγώ, όπως βλέπω τα πράγματα ως απλός άνθρωπος, χωρίς να έχω κάποια επιστημονική γνώση.
«Το 2008 λέει ο κ. Βαρουφάκης μετά την πτώχευση της Lehman Brothers έχουμε και τον θάνατο του καπιταλισμού όπως τον ξέραμε. Κι από τότε τον κόσμο διοικούν οι χρεοκοπημένοι» εννοώντας το διεθνές χρηματοπιστοτικό σύστημα που μας στέλνει όλη την υφήλιο στον καιάδα του ΔΝΤ.
Έναν καιάδα που μας έριξε ο πρωθυπουργός μας και η κυβέρνησή του με τις πράξεις τους το πρώτο εξάμηνο της θητείας του. Βέβαια όπως είπε ο κ. Σαχινίδης αυτό το αποφάσισαν μόλις βγήκαν τον Οκτώβρη του 2009, που αν ήταν έτσι μια χαρά τα έκαναν και μας οδήγησαν στην καταστροφή.
Το άσχημο είναι πως τώρα πια άρχισαν ν’ ακούγονται άλλες φωνές οπως του κ. Βαρουφάκη και του κ. Καζάκη (οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι, στο περιοδικό Hellenic Nexus και στην ιστοσελίδα inprecor.gr. Έχει επίσης καίριο ρόλο στη συγκρότηση της πρωτοβουλίας Σεισάχθεια. Όπως λέει στο blog του ).
Ακούστε τους κ. Παπανδρέου. Γιατί αν πάμε σε λάθος δρόμο να τον αλλάξουμε όσο είναι καιρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου