Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οι ευρωεκλογές του 2014


Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών της Κυριακής, εκλογών που περισσότερο από κάθε άλλη φορά κυριάρχησαν στα πάνελ και στις συζητήσεις Εθνικά θέματα. Τα εθνικά θέματα μάλιστα κυριαρχούν στις συζητήσεις που γίνονται ακόμη. Όχι ότι είναι σημαντικό λάθος αυτό, αλλά μην ξεχνάμε επισημαίνεται μάλιστα από Νεοδημοκράτες βουλευτές αυτό επειδή τους συμφέρει πως ο λαός ψηφίζει διαφορετικά στο Ευρωκοινοβούλιο απ’ ότι στις Εθνικές εκλογές.
Μάλιστα σε όλα τα πρόσφατα γκάλοπ, υπήρχε άλλη ερώτηση για το Εθνικό κοινοβούλιο.
Έγραψα χθες για την «Κουτοπονηριά» του υπουργείου. Την έκαναν πατώντας πάνω στο κλίμα που διαμορφώθηκε με προφανή στόχο να μη φανεί μεγάλη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, και η συντριβή των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Τώρα όμως που θα πρέπει να σχολιάσω τα αποτελέσματα αυτά με τι θα πρέπει να τα συγκρίνω; Θα τα συγκρίνω κι εγώ με αυτά του 2012, αλλά θα βασιστώ και στη σημαντική παράμετρο τής χαλαρής απόφασης. Αν δεν ήταν τόσο χαλαρή η ψήφος ο συνδυασμός του κ. Χατζημαρκάκη δε θα έπαιρνε 1,44% ή οι οικολόγοι και οι κυνηγοί 0,9% και 1 % αντίστοιχα
Τώρα έχουμε και λέμε:
Η ΝΔ με τη πόλωση που επεδίωξε (και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δίπλα της) κατάφερε να χάσει, από το 2012, μόνο !!! 530.000 ψήφους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή γενικά οι ψηφοφόροι του είναι «χαλαροί» έχασε !!! 130,000 ψήφους
Πάμε στην ελιά που το υπουργείο δεν έδινε συγκριτικά επειδή άλλαξε όνομα (και συνεργάστηκε με τον εαυτό του). Έχασε λοιπόν σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 κάτι λιγότερο από 300.000 ψήφους, αλλά τη συντριβή αυτή την παρουσίασε ως νίκη ο κ. Βενιζέλος.
Για τη Χρυσή Αυγή τώρα που εκμεταλλεύθηκε με τον πιο καλό τρόπο το, δήθεν, κυνήγημα από την εξουσία. Κι απόδειξη πως όλα αυτά είναι στημένα, είναι πως δύο από τους τρεις ευρωβουλευτές είναι στρατιωτικοί εν απόστρατα. Αν ήταν πραγματικά εγκληματική οργάνωση, και δεν σκοτώνουν ή δέρνουν για ιδεολογικούς λόγους θα αποκαλύπτονταν στελέχη πρώην στρατηγοί; Πραγματικά δεν ξέρω.
Το Ποτάμι η υπερβολική διαφήμιση του «τίποτε» που αντιπροσωπεύει, και του σακίδιο του αρχηγού του, του έδωσε 380.000 ψήφους.
Να πω για τη ΔΗΜΑΡ. πως πλήρωσε την συμμετοχή της στην κυβέρνηση.
Και πάμε τέλος στους Ανεξάρτητους Έλληνες που μείωσε το ποσοστό του στο μισό παρά ότι είχε μακράν το καλύτερο ψηφοδέλτιο από όλα τα κόμματα. Θα μου πείτε πως καλό ψηφοδέλτιο είχε και το ΕΠΑΜ του κ. Καζάκη αλλά πήρε κάτι λιγότερο από 43.000 ψήφους.
Κύριο πρόβλημα αυτών των κομμάτων, όπως και όλων που έχουν πραγματικές θέσεις κατά των μνημονιακών πολιτικών είναι η μη προβολή τους. (Μόνο στο διαδίκτυο μαθαίνεις γι’ αυτούς ) Δεν είναι τυχαίο που σε ελάχιστα πάνελ ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές των Ανεξάρτητων σε κανένα δεν θυμάμαι του ΕΠΑΜ.
Θα μου πείτε πως άλλα κόμματα έχουν και καλλιτέχνες όπως ο κ. Ορφανός στο ποτάμι και βγήκε αρκετά. Δεν είναι ο κ. Κοντογιαννίδης αναγνωρίσιμος που ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων; Ή μήπως η Κατερίνα Μουτσάτσου του ΕΠΑΜ;
Δεν μας ψεκάζουν όπως ισχυρίσθικαν σε επερώτησή τους στη Βουλή ο κ. Κουβέλης και ο κ. Βορίδης (το 2007 και το 2010 αντίστιχα) αλλά μας άνουν πλύση εγκεφάλου από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κυρίως ΟΛΑ τα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου