Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Μανώλης Γλέζος «Ιερά και όσια
είναι ο Άνθρωπος και η Δημοκρατία»



Ψάχνοντας στην τηλεόραση χθες (Τετάρτη 30 του Απρίλη 2014) το πρωί έπεσα στο «κανάλι της Βουλής». Είναι πλέον κι αυτό μια από τις επιλογές μου αφού εκείνη την ώρα και πολλά ενδιαφέροντα, ειδικά μετά την μετακίνηση Μαλέλη στον Σκάι και το κλείσιμο της ΕΡΤ. Βέβαια την ίδια τύχη (με την ΕΡΤ) λένε πως επιφυλάσσουν και για αυτό το κανάλι.

Έπεσα λοιπόν στην ομιλία του κ Γλέζου. Μια ομιλία ιστορική που θα μείνει παρακαταθήκη στις νέες γενιές. Και θέλω να ευχαριστήσω  τον κ. Στουρνάρα που προκάνοντας όλο τον κόσμο δίνει την ευκαιρία σε σπουδαίους ανθρώπους εξευτελίζοντας τον, να κάνουν τέτοιες ομιλίες και να γράφονται αξιόλογα κείμενα.

Μεταξύ των άλλων (ανεβάζω και video με ολόκληρη την ομιλία του) ο κ. Γλέζος είπε:
* * *
"Δεν παίζουμε με το ευρώ. Δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια"».

«Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία».

«Η κυνική και απόλυτη αυτή δήλωση δείχνει ότι επιστήμονες που δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, αλλά έχουν ως θέσφατο την άποψή τους - και μάλιστα μια τέτοια άποψη - σημαίνει ότι υπηρετούν το παλιό, το παρωχημένο, το αντιανθρώπινο, το αντιεπιστημονικό. Η επιστήμη προχωρά με την έρευνα και η έρευνα με την αμφισβήτηση».

«Ας καταλάβει, επιτέλους, ο Υπουργός Οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί ούτε τον Άνθρωπο, ούτε την Επιστήμη, ούτε την Οικονομία, αλλά ούτε και τη Χώρα. Κρίμα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου