Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

H κυβέρνηση προσπαθεί να βγάλει
«λάδι» τις Energa και Hellas Power

Ο Giorgos ο άνθρωπος τις βλακείες του οποίου πληρώνουμε, απελευθέρωσε την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος δινοντάς την ευκαιρία στην Energa και Hellas Power να παρακρατήσει από το «χαράτσι» 250.000.000 ευρώ.
Και η σημερινή κυβέρνηση που έχει κατακλέψει κάθε νομοταγή πολίτη, ενώ δεν ψάχνουν να βρουν το τι τις διάφορες λίστες των (και) ληστών που υπάρχουν  κι ενώ τέλος δεν ακουμπούν καμμιά off shore εταιρία (ελάχιστες ελίχθηκαν και βγήκαν κάποια χρήματα είναι αλήθεια). Προσπαθεί να τους αθωώσει. Δείτε πως.
* * *
«Το πρωτοφανές σκάνδαλο με τις ιδιωτικές εταιρίες Energa και Hellas Power, που εισέπρατταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό της ΔΕΗ από το «χαράτσι» και τα δημοτικά τέλη χωρίς ποτέ να τα αποδίδουν στο Δημόσιο, εκθέτει τώρα την κυβέρνηση, αλλά και τον δήμαρχο Αθήνας»...

Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργεί η στάση της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων στη δίκη των πρωταγωνιστών του μεγάλου σκανδάλου των εταιριών Energa και Hellas Power, που καταχράστηκαν 250 εκατ. ευρώ από το «χαράτσι» της ΔΕΗ και τον ειδικό φόρο ηλεκτρικού ρεύματος – τα οποία εισέπρατταν και δεν απέδιδαν. Ενώ τη ζημία αυτή έχουν υποστεί κυρίως το Δημόσιο και ο Δήμος, «περιέργως» – από ολιγωρία ή για άλλους λόγους –  δεν παρίστανται ως πολιτική αγωγή στη δίκη, ελαφρύνοντας ουσιαστικά τη θέση των κατηγορουμένων.  Συνειρμούς προκαλεί και το γεγονός ότι την υπεράσπιση του βασικού κατηγορούμενου έχει αναλάβει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, για τον οποίο ανακύπτει ζήτημα τουλάχιστον ηθικής τάξεως. Ο Γ. Στουρνάρας και ο Γ. Καμίνης δεν δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρά το σκάνδαλο της Energa και της Hellas Power, ετοιμάζονται να «σπάσουν» τη ΔΕΗ και να ιδιωτικοποιήσουν τη λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ με διαδικασίες fast track. 
Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται ο κ.Βορίδης να υπερασπιστεί όσους «έφαγαν» τα λεφτά του κόσμου και δεν έδωσαν στο δημόσιο ταμείο ούτε καν το χαράτσι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου