Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η ΕΣΗΕΑ διαπίστωσε...

Η παρακάτω «διαπίστωση» της ΕΣΗΕΑ αποτελεί, κατά την γνώμη μου, την εξήγηση για τα αποτελέσματα τψν Ευρωεκλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση του ΑΝΤ-1 το Σάββατο το βράδυ, κάτι που σατίρισε στο ίδιο κανάλι ο κ. Κανάκης στο Ράδιο Αρβύλα, και αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη η κ. Χούκλη απο τον κ. Παπαδημούλη και ουσιαστικά απ’ όλους μας, τη Δευτέρα. Αλλά εγώ έχω να ρωτήσω τους κυρίους (και τις κυρίες) της ΕΣΗΕΑ. Μόνο αυτό διαπίστωσε; Ήταν ίδια η προβολή των κομμάτων στις ευρωεκλογές; Για ανάλογη της δύναμης που έχουν στα κοινοβούλια δε λέω γιατί οι νέοι σχηματισμοί. Αλλά αλήθεια σύμφωνα με τα όσα είδαμε στον προεκλογικό αγώνα, ποιος είχε τη μεγαλύτερη δύναμη; (εκείνη την εποχή). Το ποτάμι ή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες; Το ποτάμι ή οι Οικολόγοι πράσινοι;
* * *

Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

26 Μαΐου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπίστωσε το λυπηρό φαινόμενο της συνειδητής επιλογής ορισμένων Μέσων και μεμονωμένων συναδέλφων να θέτουν έως και την ύστατη ώρα πριν την λαϊκή ετυμηγορία εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες με βάση εξόφθαλμα αστήρικτες πληροφορίες και εκτιμήσεις. Αναμένουμε συνεπώς από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ασκήσει τις εξουσίες του ελέγχοντας, όπως έχει υποχρέωση, τα εμπλεκόμενα Μ.Μ.Ε.
Οι μεμονωμένες αυτές συμπεριφορές, εκτός του ότι στρέφονται ευθέως κατά των ίδιων των δημοκρατικών θεσμών, αποτελούν αναμφίβολα καταπάτηση και αγνόηση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τις οποίες δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε ούτε ανέλεγκτες, ούτε ατιμώρητες.
Υπενθυμίζουμε, τέλος, προς πάσα κατεύθυνση ότι η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποιότητας της Δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τις θέσει υπό αμφισβήτηση και για τον λόγο αυτό ζητάμε από το αρμόδιο Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσής μας να μεριμνήσει, ώστε παρόμοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου