Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης
& αυτοί που ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»


Μεγάλο θέμα γίνεται από το μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, τεχνηέντως κι εκ του πονηρού, πιστεύω για τους ψήφους αυτών που ψήφισαν τους συνδιασμούς της «Χρυσής Αυγής». Και λέω πως είναι εκ του πονηρού γιατί θέλουν να υποχρεώσουν τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ (και ειδικά τους κ.κ. Δούρου και Σακαλλαρίδη) να κάνουν κάποια δήλωση που να εκνευρίσει αυτούς τους ανθρώπους.
Κι αυτό γιατί με τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους υπάρχει το εξής παράδοξο. Ιδεολογικά είναι πιο κοντά στον κ.Σγουρό ή στον κ. Καμίνη (για να μείνουμε στην περιφέρεια Αττικής) όπως και η «καρδιά» τους είναι πιο κοντά στη ΝΔ του Σαμαρά που είχε Μπαλτάκου κι εξακολουθεί να έχει Βορίδηδες και Γεωργιάδηδες. Το μυαλό τους όμως λέει να ψηφίσουν τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Λες και όταν πάμε στο παραβάν και στην κάλπη βάζουμε κανένα σήμα για το αμ θέλουμε να λεγόμαστε δημοκρατικοί πολίτες ή φασίστες. Ικανοποιημένοι απο τους κυβερνώντες ή διαμαρτυρόμενοι.
Βέβαια αυτό που γίνεται με το συγκεκριμένο κόμμα είναι απίθανο. Πάντα γινόταν και θα ασχοληθώ κάποια στιγμή γιατί έχει ενδιαφέρων, αλλά ειδικά τώρα που θα ψηφίσουν ξανά σε μικρό χρονικό διάστημα οι ψηφοφόροι της «Χρυσής Αυγής» είναι άλλο πράμα.
Σήμερα κατά την ώρα των πρωινών εκπομπών «πέρασα» για λίγο κι από την εκπομπή του κ. Οικονομέα όπου είχε καλεσμένο τον Εξάγγελο Βενιζέλο. Και μάλιστα έπεσα στο παραλήρημα του κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Και ξέρετε ποιο ήταν το επιχείρημα του; Πως «Όταν έκανε πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξει την κυβέρνηση ήθελε 151 ψήφους άρα και αυτούς της Χρυσής Αυγής και των προφυλακισμένων». Κι έβγαλε το συμπέρασμα πως συνεργάζονται τα δύο κόμματα. Μάλιστα ο εν λόγω συγκυβερνήτης της Ελλάδας ξέφυγε τόσο που είπε πως για να ρίξει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται και των προφυλακισμένων. Αλλά ήταν στο Mega και δε βρέθηκε να τον ρωτήσει κάποιος δημοσιογράφος αν είναι συνταγματικό (μην ξεχνάμε πως είναι και συνταγματολόγος) να λειτουργεί το κοινοβούλιο και να περνούν τόσο σημαντικοί νόμοι που διαλύουν τη ζωή μας με λιγότερους από 300 βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου