Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Πολλά βενζινάδικα ή καρτέλ ως τον καταναλωτή;

Εν μέσω του προεκλογικού πυρετού δημοσιοποίησε ο ΙΟΒΕ τα αποτελέσματα έρευνας για τις τιμές των καυσίμων. Στην Ελλάδα λέει έχουμε την Πέμπτη ακριβότερη τιμή βενζίνης. Και την ακριβότερη λέει προ φόρων.
Άρα για την αλόγιστη αύξηση της τιμής φταίνε τα διυλιστήρια και οι εταιρίες εμπορίας. Και λέει πως φταίει γι’ αυτό το ότι έχουμε πολλά πρατήρια άρα δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση που θα σήμαινε καλύτερους όρους αγοράς.
Την απορία που έχω είναι γιατί δημοσιοποιήθηκαν τώρα αυτά τα στοιχεία. Αν πούμε ότι το ΙΟΒΕ είναι το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Άρα ελέγχεται από την κυβέρνηση έμμεσα ή άμεσα. Που σημαίνει πως για κάποιο λόγο τα φανερώσαν τώρα αυτά τα στοιχεία. Και γιατί δεν περιμέναν αμέσως μετά τις εκλογές, άλλωστε μια βδομάδα είναι να μεταφέρουν εκεί το ενδιαφέρον τού κόσμου.
Τώρα αυτό που δεν μπόρεσα να καταλάβω καλά είναι γιατί τα πολλά πρατήρια σημαίνουν ακριβή τιμή. Αν ήταν λίγα δε θα είχαμε δημιουργία καρτέλ; Ή μήπως έχουμε αλλά τα έχουμε λίγο πριν;
Και μήπως βάζουμε του φουκαράδες τους βενζινοπώλες στην μέση, όπως και το Ελληνικό κράτος
Αφού είναι η ακριβότερη τιμή προ φόρων και πέμπτη ακριβότερη μετά των φόρων σημαίνει ότι οι φόροι είναι ελάχιστοι.
Μου θυμίζει η ιστορία αυτή που εξελίσσεται τώρα τον τρόπο που προσπάθησε (για τα μάτια) να καταπολεμίσει την ακρίβεια βγάζοντας τον κ. Κουλούρη στις λαϊκές αγορές ενώ στα Σουπερ μάρκετ γινόταν χαμός. Τώρα δείχνουν τους βενζινοπώλες ενώ ακριβά πουλάνε τα διυλιστήρια. Σου λέει να τους κατηφορίσουμε να ξεσηκωθεί με τον τρόπο του ο κόσμος και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κι εδώ ένα καρτέλ, απ την αρχή ως το τέλος. Να μην υπάρχουν αυτοί οι μικροί, οι πτωχοί να μας τρώνε το κοκαλάκι.
Να τους ξεκοκαλίζουμε μόνο εμείς.
Μήπως μας δουλεύουν όλοι; Αν δε μας δουλεύουν οι κυβερνώντες ας μας το αποδείξουν την Δευτέρα να πάρουν μέτρα. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να τους ξεμπροστιάσουν στους άρχοντες της "Τηλεοπτικής Δημοκρατίας" μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου