Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ευρωεκλογές με πολλά μηνύματα ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Ως Ευρωπαίοι ψηφίζαμε χθες (Κυριακή 7-6). Αν και ο μισός (που φαινόταν εγγεγραμμένος) πληθυσμός που είχε δικαίωμα και υποχρέωση ψήφου προτίμησε τις παραλίες, ήταν βλέπεται και το τριήμερο είχαμε αποτελέσματα με μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Ας δούμε όμως τα αποτελέσματα. Σχεδόν τα τελικά. 99,99% των τμημάτων.
ΠΑΣΟΚ: 36,65% ΝΔ:32,29 ΚΚΕ: 8,35 ΛΑΟΣ: 7,15 ΣΥΡΙΖΑ: 4,70 Πράσινοι: 3,49 με αποχή 47,37
Να δούμε τα μηνύματα θα πρέπει να δούμε και τα αποτελέσματα στις προηγούμενες Ευρωεκλογές αλλά και στην προηγούμενη αναμέτρηση, στις εθνικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2007.
Στις Ευρωεκλογές του 2004 είχαμε ΠΑΣΟΚ: 34,03% ΝΔ:43,01 ΚΚΕ: 9,48 ΛΑΟΣ: 4,12 Συνασπισμός: 4,16 με αποχή 36,78 . Ενώ στις εθνικές εκλογές του 2007 ΠΑΣΟΚ: 38,10% ΝΔ:41,84 ΚΚΕ: 8,15 ΛΑΟΣ: 3,80 ΣΥΡΙΖΑ: 5,04 με αποχή 25,85
Τώρα οι παρατηρήσεις μου, που εμπεριέχουν κατά την γνώμη μου μηνύματα.
Πρώτον που το τονίζουν όλοι. Η αποχή είναι τεράστια. Τους έχει και βαρεθεί ο κόσμος και κατάλαβαν ότι δεν βγάζουν κάτι συμμετέχοντας σ αυτό το επίσημο γκάλοπ.
Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονικά εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχασε. Απλά η ΝΔ έχασε πιο πολλούς ψήφους. Τώρα γιατί πανηγυρίζουν; Μάλλον για τα μάτια του κόσμου.
Η ΝΔ όπως ήταν επόμενο έχασε. Κυβέρνησε σε μια εποχή κρίσης βέβαια αλλά δεν έκανε τίποτε να μας δείξει ότι είναι διαφορετική από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Σκάνδαλα αυτοί σκάνδαλα και η ΝΔ. Απλά, όπως λένε μερικοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ σε στιγμές αυτοκριτικής αυτοί τουλάχιστον ήξεραν να τα κρύβουν.
Το ΚΚΕ πήρε ότι σχεδόν στις Εθνικές εκλογές κι αυτό μάλλον είναι καλό μια που δεν το ψηφίσαν άνθρωποι μόνο και μόνο για διαμαρτυρία.
Οι Πράσινοι πήραν ένα καλό ποσοστό και μάλλον δε θα το κρατήσουν αν ο κ. Τρεμόπουλος ακολουθήσει την ίδια πολιτική που κάνει στον δήμο Θεσσαλονίκης στα εθνικά μας θέματα.
Οι ψήφοι που πήρε το ΛΑΟΣ είναι παραδοσιακοί «δεξιοί» της ΝΔ αλλά και από το ΠΑΣΟΚ όταν χαλάρωσε τα Ρατσιστικά και τα Εθνικά σύνδρομα.
Ο Σύριζα κατά την άποψη μου πλήρωσε το ότι θέλει να είναι με όλους. Σε κάθε διαμαρτυρία μπροστά. Κάθε αντίδραση μπροστά. Ελάτε όλοι με μας. Και με τα παιδιά με τις κουκούλες. Και με τους μετανάστες και με τους αποκλεισμένους. Όμως και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή με του Καπιταλιστές και τους Τραπεζίτες,
Ελπίζω, για το καλό τους να πήραν ΟΛΟΙ τα μηνύματα που τους έστειλε ο ΣΟΦΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου