Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Πέντε χρόνια παρά έξι μέρες πριν από αύριο

Ευρωεκλογές στην Ελλάδα αύριο. Ημέρα που μου ξύπνησε θύμισες από πράγματα που μου διηγήθηκε ο άνθρωπος μου.
Ήταν ένα σχεδόν χρόνο μετά το σοβαρό ατύχημα του. 13 του Ιούνη του 2004. Το εν λόγω ατύχημα έγινε στις 17 του Ιούλη του 2003.
Είχαμε ως κράτος απαλλαγεί τον Μάρτιο από τον Σημίτη. Οι κοινοβουλευτικές εκλογές ήταν κοντά στο ατύχημα, γι’ αυτό και δεν ψήφισε τον μικρό (Γιώργο Παπανδρέου) στον οποίο φόρτωσε το κόμμα ο εν λόγω γενναίος άνθρωπος για να χάσει.
Μέσα σε τρεις μήνες είχαμε και τις ευρωεκλογές. Πήγε λοιπόν νωρίς το μεσημέρι, που δεν είχε πολύ κόσμο, να ψηφίσει.
Τον συνόδεψε ο πατέρας του ως μέσα το προαύλιο του Δημοτικού σχολείου που λειτουργούσε ως εκλογικό κέντρο. Με το που σταματά εκεί αμέσως βγαίνει ο κλητήρας της πρώην κοινότητας και νυν δημοτικού διαμερίσματος ο Τάκης να τον υποδεχθεί.
«Εεε Γιώργο τι έπαθες γμτ; Να πάρει η ευχή. Που πας; Να ψηφίσεις; Θα φέρω εγω την κάλπη.» ΄Έκανε και σχόλια για το Euro που μόλις είχε ξεκινήσει με τη νίκη μας κατά της Πορτογαλίας.
Μετά από 5 λεπτά γύρισε με την δικαστική αντιπρόσωπο, τον φάκελο και μια δεσμίδα ψηφοδέλτια.
Ενώ ήξερε το τι θα ψηφίσει, Ο Γιώργος είναι γνωστός στην κοινωνία του χωριού, εξαφανίστηκε. Σημείωση ήταν τελείως αντίθετος και κομματικά όπως και οπαδικά (σε όλα τα αθλήματα) με τον Γιώργο.
Όμως παρ’ όλα αυτά η αγάπη για το ποδόσφαιρο τους έκανε φίλους, Για το ποδόσφαιρο και την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού, τη Νίκη, που ήταν πρόεδρος ο Τάκης και διαλύθηκε μετά ένα χρόνο.
Όμως ιστορίες σε σχέση με την ομάδα και γενικά το ποδόσφαιρο θα διηγηθώ με άλλες ευκαιρίες.
Δυστυχώς τον Τάκη δεν τον ξανάδε.
Πέθανε τον επόμενο Φλεβάρη. Και λίγο μετά διαλύθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα που απο το 1973 ήταν στην δεύτερη τοπική κατηγορία, με μερικές εξαιρέσεις προς τα κάτω τις χρονιές που δεν ήταν πρόεδρος. Και μια προς τα πάνω. Μαντέψτε με πιον πρόεδρο.
Γλυκιές αναμνήσεις έχει πάντα ο Γιώργος από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, που η μέρα του τα θύμισε και μου διηγήθηκε την τελευταία τους συνάντηση.
Με τη σειρά μου τα μοιράζομαι με σας σαν απόδειξη ότι τόσο τα κόμματα όσο και το ποδόσφαιρο δεν δηλητηριάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων. Αρκεί να υπάρχει σεβασμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου