Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Αγοράστε Ελληνικά από το εξωτερικό

Είδα στα τέλη της περασμένης βδομάδας κάποιον (δυστυχώς δεν συγκράτησα όνομα του) που εισάγει από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ελληνικά προϊόντα και τελικά τα πουλάει πιο φθηνά στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Απόρησαν οι παρουσιαστές και αναρωτήθηκαν πως συμφέρει αυτό.
Κι εμένα μου φάνηκε παράξενο αν και ήξερα την διαφορά τιμής στην Ελλάδα με το εξωτερικό.
Την Τρίτη το ίδιο θέμα είχε και ο ΑΝΤ1. Τις ίδιες, λογικές απορίες, είχαν και οι οικοδεσπότες του «Καλημέρα Ελλάδα»
Δηλαδή και επιπλέον μεταφορικά που υπάρχουν και πιο φθηνά τελικά;
Χθες υπήρχε συνέχεια. Επικοινώνησε λέει με τον έμπορο ο γραμματέας του υπουργείου ανάπτυξης και συζητήσαν για το τι φταίει και είναι τέτοια η Ελληνική αγορά.
Μόλις το άκουσα αφού ξεφύσησα που δεν έβαλε κανένα πρόστιμο επειδή καταπατά τους κανόνες του ανταγωνισμού απόρησα που κάποιος υπεύθυνος δεν φαντάζεται το πόσο μας κλέβουν οι μεσάζοντες.
Γι’ αυτό οι επιτήδειοι στην Ελλάδα δένουν και λύνουν. Γιατί οι πολιτικοί μας είναι θεατές. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν σχολιάζοντας το και συζητώντας. Δεν θα μπορούσε να πιάσει τον μεσάζοντα του τάδε προϊόντος και να τον τιμωρήσει για Ληστεία των καταναλωτών;
Βέβαια υπάρχει και η κλεψιά του παραγωγού αλλά αν μειωθούν οι τιμές στο ράφι θα γίνει το πρώτο βήμα από το ένα μέρος και από το άλλο δε θα ξοδεύει τόσα πολλά να αγοράζει τα προϊόντα που δεν βγάζει ως καταναλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου