Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Τελικά ΕΧΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να γράφω σκέψεις μου, ήθελα να γράψω και για την κατάσταση που επικρατεί στον Τύπο. Έγραψα πολλές φορές την γνώμη μου για την τηλεοπτική ενημέρωση αλλά για την έντυπη δεν την έγραψα ποτέ. Και φτάσαμε σήμερα που κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο (θα κυκλοφορούσε αν δεν υπηρχε η απεργία) του «Ελεύθερου Τύπου» να αισθάνομαι ότι γράφω επικήδειο.
Πριν από τρία περίπου χρόνια ο «Ελεύθερος Τύπος» πουλήθηκε από το ίδρυμα Βουδούρη στον Θόδωρο και Γιάννα Αγγελοπούλου. Το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε τότε ήταν πως ζήτησε απ τον άνδρα της το «Ελεύθερο Τύπο» η κ. Γιάννα αλλά αντί να πάει στο περίπτερο γυρίζοντας να της πάρει εφημερίδα πηγε και την αγόρασε
Έτσι βρήκε τα χρήματα και από μια εφημερίδα τη Νέας Δημοκρατίας έγινε η καλύτερη εφημερίδα που κυκλοφορεί, μαζί με την «Καθημερινή» σήμερα. Μπήκε ο κ. Γιάννης Παπουτσάνης διευθυντής κι έφτιαξε ένα σύγχρονο έντυπο στραμένο στην κοινωνία και με τη δόση της πολιτικής που πρέπει. Κρίθηκε αποτυχημένος, άδικα κατ’ εμέ έφυγε. Η εφημερίδα παρέμεινε στο ίδιο στυλ.
Θα μου πείτε όπως μου λένε πολλοί γνωστοί τις Δευτέρες ή τα Σαββατα που τον διαβάζω, τις άλλες μέρες παίρνω Καθημερινή «Ελευθερο Τύπο παίρνεις; Μια Δεξιά εφημερίδα;» Ναι μια Δεξιά εφημερίδα. Με λίγη πολιτική όμως. Και ξέρω περίπου τι ιδέες είναι αυτές που θα έχει ο κ. Πασαλάρης ο κ. Κοτρώτσος ή ο κ. Λακόπουλος.
Και μιλάω εγώ που το καλοκαίρι του 1988 την πάτησα διαβάζοντας το «Εθνος» που ήταν φιλοπασοκικό. Όμως ξαφνικά άρχισε να κατηγορεί τον τότε πρωθυπουργο Ανδρέα Παπανδρέου. Οταν κατάλαβα τι παίζεται ορκίστηκα να μη το ξανααγοράσω, κι όσες φορες το αγόρασα από τότε κράτησα ότι με ενδιέφερε, Εθνοσπόρ συνήθως και το υπόλοιπο το ξεχνούσα εκεί που έπεινα το καφεδάκι μου. Τώρα βέβαια το Εθνος είναι πστό στο ΠΑΣΟΚ αλλά με τον Σημίτη και μετά μετακινήθικε το ΠΑΣΟΚ δεξιά
Ειδα και την «Ελευθεροτυπία» έτσι εκεί που «στήριζε την Αλλαγή, έλεγχε την εξουσία» άρχισε να «στηρίζει τη Κάθαρση να ελέγχει την εξουσία». Αλλα αυτή την ξαναπήρα μια που στις 17 του Νοέμβρη, νομίζω, του 1994 ζήτησε συγγνώμη με δισέλιδο κείμενο. Αυτή την αγόραζα μέχρι που πέθανε ο Κίτσος Τεγόπουλος έφυγε ο Σεραφείμ Φυντανίδης κι άρχισε να Τσιρίζει επικίνδυνα.
Με «Τα Νέα» ποτέ δεν ασχολήθικα μια που με επηρέασε πολύ ο κ. Δημήτρης Κολλάτος και η ζωή του κ. Χρήστου Λαμπράκη.
Όσο για την τιμή ήταν οι πρώτες που ανεβαίναν. Για τις προσφορές; Που κατέστρεψαν τον Εντυπο λόγο; Κουλτουρέ η «Ελευθεροτυπία» εμπορικά το «Εθνος» εμπορικά τα πιο πολλα «Τα Νέα».
Οι μόνοι που έχουν ισοροπίσει τα πράγματα είναι ο «Τύπος» και η «Καθημερινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου