Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Η εμφάνιση του κ. Πανανδρέου στο MEGA
και το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα το πρωί ο κ . Γιώργος Παπανδρέου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «κοινωνία ώρα Mega» καλεσμένος αν και σε ζωντανή σύνδεση με την Ιπποκράτους (που είναι πλέον τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) των κ.κ. Οικονομέα - Καμπούρακη.
Ήταν αρκετά καλή η συνέντευξη του και απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις του κ. Οικονομέα, παρόλα τα «παράσιτα» που εξέπεμπε ο έτερος των παρουσιαστών. Οσο μπόρεσα να δω, κυρίως γιατί την ίδια ώρα ο κ. Παπαδάκης είχε τον επικεφαλής των οικολόγων πράσινων κ . Τρεμόπουλο, απαντούσε αρκετά καλά.
Σε δύο σημεία θα διαφωνίσω. Για τους όρους που γίνεται η εκλογική μάχη φταίει και το ΠΑΣΟΚ. Κύριε Παπανδρέου έχουμε ευρωεκλογές. Αυτό που θέλουμε να μας πείσετε είναι ότι οι ευρωβουλευτές που θα στείλουμε θα έχουν την δύναμη να υποστηρίξουν τα συμφέροντά μας ως και κράτους, με τις ιδιαιτερότητές μας ως Έλληνες. Να δίνουν την Μάχη και μέσα στην κοινοβουλευτική τους ομάδα αλλα τέλος να βάζουν τις απόψεις της Ελλάδας πειστούν δεν πειστούν.
Αυτό είναι το μη σημαντικό γιατί μπορεί να απαντά όπως όλοι οι του ΠΑΣΟΚ σε κάθε ερώτημα (κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να απαντούν «Τί ρωτάτε τώρα δεν έχουμε Εθνικές εκλογές και μας έχουν πάρει τα σώβρακα οι Βρυξέλλες», από το 1995 θα συμπλήρωνα) γίνεται η αντιπαράθεση επί παντός επιστητού. Βέβαια το κεντρικό σύνθημα είναι «Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα» αλλά οι εμφανίσεις τους (των στελεχών με πρώτο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ) το ακυρώνουν.
Το δεύτερο και πιο βασικό είναι που όταν άρχισε να μιλά για τα σκάνδαλα. Όλα τα σκάνδαλα που μίλησε αφορούσαν, υπαρκτά σκάνδαλα δε λέω της ΝΔ. Κι όταν ο κ Οικονομέας του είπε «δε φαντάζομαι να λέτε κι εσείς αν στελέχη των κυβερνήσεων σας κάνουν χλιδάτη ζωή όποιος έχει στοιχεία στον Εισαγγελέα» έκανε πως δεν κατάλαβε συνεπικουρούμενος από τον κ. Καμπούρικη.
Τόνισε ότι πρότεινε να «...φτάσουμε ως το τέλος κι ας ματώσουμε» κι ακόμη ότι εμείς ”καθαρίσαμε όσο μπορούσαμε με την Siemens”. Δεν είπε λέξη όμως για το Χρηματιστήριο που φέτος συμπληρώνεται δεκαετία κι ακόμη η Ελλάδα είναι πληγωμένη.
Δεν είπε λέξη για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ που φούντωσε την κερδοσκοπία με άλλοθι την εισαγωγή του Ευρώ κι έβαλαν το κ. Κουλούρη να τρέχει από λαϊκή σε λαϊκή να κρατήσουν, λέγαν, τις τιμές ενώ στα καταστήματα γινόταν (Σούπερ μάρκετ, μπουτίκ, περίπτερα, χώρους διασκέδασης ΠΑΝΤΟΥ) χαμός και προσπαθούσε όπως λέει τώρα με συμφωνίες Κυρίων.
Δεν είπε λέξη γιατί εμφανίζονται συνέχεια τα παλιά στελέχη και οι διώκτες του πατέρα του να πουν για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που άλλαξε.
Τώρα που το σκέφτομαι μήπως οι εναπομείναντες, λίγοι δυστυχώς, ΑΓΝΟΙ φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Και λέω λίγοι αγνοί για να του χωρίσω από τους πολλούς που έχουν οικονομικό συμφέρων, ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ. Και να ψηφίσουν κάποιο από τα κόμματα της αριστεράς. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΤΑ ΔΕΞΙΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ και τους δήθεν αριστερούς του Σύριζα που περιμένουν ένα νεύμα να μπούνε στο (διαβρωμένο) ΠΑΣΟΚ.
Μήπως φύγουν επιτέλους τα σκουλήκια και τα τρωκτικά που διαλύσαν το κίνημα που δημιούργησε ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου την 3η του Σεπτέμβρη του 1975.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου