Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Περί «οικολόγων» ...συνέχεια

Σε συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιό μου και γιατί κοιτάζω τις ιδέες του κ. Μιχάλη Τρεμόπουλου.
Είναι γιατί πιστεύω πως η πολιτική είναι ένα σύνολο θέσεων για διάφορα θέματα της καθημερινής ζωής μας.Σ’ όλα τα πολιτικά κόμματα θα βρούμε ιδέες που μπορεί να συμφωνήσουμε όλοι. Πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία.
Και ειδικά τέτοιες εποχές, προεκλογικά που όλοι οι πολιτικοί στρογγυλεύουν τα πράγματα. Από το πιο αριστερό ως το πιο δεξιό.
Και η προστασία της φύσης είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Για την ζωή μας και τα παιδιά μας.
Όμως είναι και η άλλη μας ζωή σημαντική. Η οικονομική, και η πολιτική (εσωτερική και εξωτερική). Και όλα τ’ άλλα κόμματα αυτά που λέω υπάρχουν σημεία που συμφωνούμε όλοι έχουν θέσεις σε όλα τα ζητήματα. Αυτά που διαφωνούμε, ώστε να κάνουμε στο τέλος το ισοζύγιο. Μ’ αυτά συμφωνώ μ’ αυτά διαφωνω. Αποτέλεσμα αυτό. Προσθέτω και προσωπικές απόψεις για κάποια στελέχη και, κακά τα ψέματα, τυχών προσωπικά συμφέροντα. Βγάζουμε το αποτέλεσμα για το κόμμα που θα ψηφίσουμε ή θα στηρίξουμε.
Με τους οικολόγους συμφωνούμε σε πολλά, περισσότερο βέβαια με τις ιδέες που πρεσβεύει Greenpeace.
Όμως τι πιστεύουν για την οικονομία; Τις εργασιακές σχέσεις; Τον Ρατσισμό; Τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας; (Τούρκους και Σκολιανούς κυρίως);
Όταν άκουσα πως ο κ. Τρεμόπουλος έκανε αίτημα για προτομή του Κεμάλ Ατατούρκ τρελάθηκα. Και καλά να έκανε το αίτημα το Τουρκικό κράτος. Να το συζητήσουμε αν και είναι άτοπο γι’ αυτό δεν το αιτούνται οι γειτονές μας. Αλλά να τσακωνόμαστε μόνοι μας για τέτοια πράγματα;
Νομίζω πως η πορεία του κόμματος των οικολόγων είναι παρόμοια του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα, γνωστό και με το ψευδώνυμο Διγενής, τη δεκαετία του ‘60 κατά τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου (Παππού του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) «Εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου