Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Είναι πετυχημένος. Κόψτε τον

Τον έμαθα όπως τον έμαθε όλη η Ελλάδα σαν σπορτκάστερ. Ο τρόπος που περιέγραφε τους αγώνες καθώς και η χαρακτηριστική του φωνή που μιμήθηκε ο Μητσικώστας τον έκανε αγαπητό σε όλους μας.
Ο Μανώλης Μαυρομάτης ή Μανόλο όπως το λέγαμε τότε συνδιάζοντας τον με τον γνωστό Ισπανό φίλο ΟΛΩΝ των εθνικών ομάδων και της Βαλένθια..
Στις Ευρωεκλογές του 2004 ο νεοεκλεγείς τότε Κωνσταντίνος Καραμανλής, εν μέσω του Euro της Πορτογαλίας, τον τοποθέτησε ενδέκατο στη σχετική λίστα.
Έτσι τον χάσαμε από τα τηλεοπτικά πράγματα, σε σχέση με τα αθλητικά πάντα.
Τον ξαναθυμήθηκα όταν περιμέναμε όλοι τα ευρωψηφοδέλτια των δυο μεγάλων. Ψάχνοντας να θυμηθώ τους Έλληνες ευρωβουλευτές, τον βρήκα μπροστά μου.
Τον βρήκα όμως και στο blog gianniotis.blogspot.com κάτω από τον τίτλο Μανώλης Μαυρομμάτης: Ο πλέον συνεπής και επιμελής ευρωβουλευτής.
Εκεί αναφέρει όπως θα δείτε ότι «..κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των 785 ευρωβουλευτών σε παρουσίες και ψηφοφορίες στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πετυχαίνοντας μάλιστα "σκορ" 100% στην πενταετή θητεία του.
Ωραία επιλογή έκανε τότε ο πρωθυπουργός μας σκέφτηκα. Γι αυτό δεν τον χάσαμε και δεν τον βλέπαμε να παπαρολογεί στα τηλεπαράθυρα. ΔΟΥΛΕΥΕ.
Τον είχα σίγουρο κατόπιν αυτού υποψήφιο στις προσεχείς Ευρωεκλογές.
Όσο και να τον έψαξα όμως από την περασμένη Κυριακή δεν τον βρήκα.
Μάλιστα στον σημερινό «Αδέσμευτο Τύπο» λέει ότι την τελευταία στιγμή έμαθε πως δεν θα είναι πάλι υποψήφιος.
Ε βέβαια ο άνθρωπος έδινε τις μάχες του στην Ευρωβουλή. Ποιες μάχες θα μου πείτε δε μάθαμε τίποτε. Και πως να μάθουμε θα αντιτείνω. Δεν είχε χρόνο να προβάλει τις όποιες νίκες του.
Και ήρθε η επιβράβευση. ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ 2009.
Βλέπεις ο κ. Καραμανλής, όπως οι πιο πολλοί πολιτικοί αρχηγοί θέλουν να δίνουν τις μάχες στις τηλεοράσεις κι όχι στα έδρανα. Μα κι εμείς έτσι δε θέλουμε; Γιατί απορούμε μετά πως ανάμεσα στην Βουλή (που στην Ευρωβουλή) και το τηλεοπτικό παράθυρο προτιμούν το πρόθυρο;
Και πως να έχουμε σωστούς πολιτικούς όταν ο Μανώλης Μαυρομμάτης, δείχνει τουλάχιστον ΣΩΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ κι όχι τηλεπαραρολόγος.
Ε οι τελευταίοι μάλλον μας αξίζουν γιατί αυτούς επιβραβεύουμε

1 σχόλιο:

  1. Να ένα κακό παράδειγμα προς αποφυγήν, απ όλους αυτούς που νομοθέτησαν το ασυμβίβαστο ώστε να νομιμοποιήσουν την τεμπελιά τους, άκου σε 299 συνεδριάσεις ούτε μία απουσία!!!! Και που πάτε κύριε Μαυρομάτη μας στους τηλεπτικούς μας καιρούς? που πάτε χωρίς επικοινωνιακές στρατηγικές? που πάτε χωρίς να πλασάρετε τα ακατανόμαστα? και πως τολμήσατε να χαλάσετε την πιάτσα, εγκαταλείποντας οικογένεια και φίλους και μικροσυμφέροντα στην Ελλάδα? Και όλοι οι άλλοι ευρωβουλευτές μας που μονίμως απολαμβάνουν την όποια τους εξουσία κι απαξία μας παπαρολογώντας στα τηλεπαράθυρα και πινοντας το εσπρέσσάκι τους στο Da Capo της γνωστής λαμογοπλατειας, πως να σας ανεχτούνε με τα βίτσια σας ναστε εκει παριστάνοντας το φάντασμα της Ευρωβουλής δουλεύοντας για αυτό ακριβώς που σας ψηφίσαμε? Ε ΟΧΙ κύριε Μαυρομάτη δεν εχετε θεση ανάμεσα σ αυτούς που μας κοροιδεύουνε, ελάτε απο την δικιά μας πλευρά όπως αλλοτε, ωστε να μπορουμε ολοι εμεις να τους βγάζουμε επιτέλους και την γλώσσα μας σε σταθερή βάση πλέον... Ναί ήμουν ειμαι και θα ειμαι φίλος του και μάλιστα περήφανος γιατι δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη μου, αυτην που του δωσα το 2004. Γ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή