Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Μάιος ευρωπαϊκοί τελικοί στο ποδόσφαιρο
Καλοκαίρι προ των πυλών

Κάθε χρόνο νιώθω ότι πλησιάζει το καλοκαίρι, φτάνει μάλλον όταν φτάνουν στο τέλος τα κύπελλα Ευρώπης.
Φέτος τελειώνει μια υπέροχη ποδοσφαιρική, στην Ευρώπη, χρονιά.
Είδαμε σπουδαία μπάλα από τις μεγάλες της γηραιάς ηπείρου. Κι έφτασαν ως το τέλος οι ομάδες που αξίζαν να φτάσουν ως εδώ.
Τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ όσο και Μπαρτσελόνα, η δεύτερη κατά την γνώμη μου πιο πολύ, ειναι οι ομάδες που έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο που είδαμε.
Ειδικά η Μπαρτσελόνα έκανε φάσεις που έμοια;ζαν βγαλμένες από το play station. Εκείνο το 4-0 τις πρώτες μέρες του Απρίλη κατά της Μπάγερν θα μου μείνει αξέχαστο. Οχι μόνο σαν σκορ, αλλά ήταν υπέροχος και σαν αγώνας.
Απο play station έμοιαζε να είναι βγαλμένο και το 3ο γκολ της Μάντσεστερ (2ο προσωπικό του Ρονάλντο) στον αγώνα της περασμένης Τρίτης.
Αποδείχθεικε την Τετάρτη πως το πρόβλημα με την διαιτησία δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά και Ευρωπαϊκό.
Ενας φίλος, που είχε παίξει Τσέλσι στο στοίχιμα μέτρησε οκτώ πέναλτι!!! Που δεν έδωσε ο Οβρεμπο.
Μπορεί να μην ήταν οκτώ αλλά τουλάχιστον δύο ήταν απ’ αυτά που λέμε «μαρς» στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Να μη πω για την αποβολή του Αμπιντάλ λόγω της βουτιάς του Ανελκα. Που ίσως λόγω αυτής θα έπρεπε να εισπράξει, αν και μεγάλος ποδοσφαιριστής μια κίτρινη καρτούλα.
Όπως θα έπρεπε να εισπράξει και ο Μπάλακ στις καθυστερίσεις που κυνηγούσε στις καθυστερίσεις (μετά το τελευταίο πέναλτυ) που δεν έδωσε υπέρ της Τσέλσυ. Οπως και τον Ντρογκμπά που στόλισε με πολλά κοσμικά επίθετα τον «άρχοντα» του αγώνα.
Χθες στο Ουέφα είχαμε έναν υπέροχο Γερμανικό εμφύλιο ειδικά ως προς το σκορ.
Η Βέρντερ ανέτρεψε το 1 – 0 που έχασε στην ΒΡΕΜΗ απο το Αμβούργο. Νίκησε εκτός με 3 – 2. Μάλιστα έχανε από το 13’ ως το 29’ με 1 – 0. Βρήκε την δύναμη όμως όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά να προηγηθεί στο 66’ και να εδρεώσει την πρόκριση στο 83’.
Ετσι το 2ο γκολ του Αμβούργου στο 87 δεν σήμαινε τίποτε.
Ομως ως (Γερμανική ομάδα και το Αμβούργο προσπάθησε να κάνει την ανατροπή στο τέλος του αγώνα να ισοφαρίσει.
Στον Ουκρανικό εμφύλιο, που δεν τον είδα να έχω άποψη μια που δεν τον είδα αλλά νίκησε η Σαχτάρ την ιστορική Ντύναμε Κιέβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου