Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Η νίκη της 7ης θέσης στην Eurovision

Την 7η θέση πήρε ο Σάκης Ρουβάς στη Μόσχα στην Eurovision.
Το θεωρώ νίκη και μάλιστα προσωπική νίκη του Έλληνα τραγουδιστή.
Κι αυτό γιατί:
Κάποτε η Eurovision ήταν διαγωνισμός τραγουδιού. Αναδείχτηκαν μέσω αυτού τραγούδια και καλλιτέχνες σπουδαίοι. Αναφέρω τους Abba με τη Σουηδία, και την Celine Dion με την Ελβετία. Όσο για τα τραγούδια αναφέρω το Σουηδικό Waterloo των Abba και το Ιταλικό του Domenico Modugno που αν και είναι του 1962 ακόμη ακούγεται.
Με την είσοδο της τηλεόρασης στη ζωή μας άρχισε να γίνεται τηλεοπτικό προϊόν.
Άρχισαν να κάνουν είσοδο οι ομοφυλόφιλοι, «Τα Νούμερα» και να μετρά η σκηνική παρουσία. Οταν άρχισε να ψηφίζει ο κόσμος μέσω televoting ενισχύθηκαν οι τάσεις. Οπότε πολλές χώρες, έξυπνα, έβαζαν όμορφες κοπελίτσες που με την παρουσία του ερωτευόσουν την εικόνα τους,
Κάτι που εμείς σχεδόν ποτέ δεν κάναμε αν εξαιρέσουμε την Καίτη Γαρμπή, την Ελενα Παπαρίζου (δυο φορές το 2005 μέλιστα μας έφερε τη νίκη) και κανα δυο ακόμη φορές που περάσαν απαρατήρητες. Όσο για τους Ρόμποκοπ που στείλαμε το 2002 ίσως θα πρεπε να τους κατατάξουμε στα «νούμερα» αλλά τους σώζει ο «πρότερος έντιμος βίος» του Μιχάλη Ρακιτζή.
Ως την διάλυση της ΕΣΣΔ και της Γιουγκοσλαβίας
«Τσακάλια» όπως είναι το κατάλαβαν αμέσως. Και «νούμερα» στείλαν και όμορφες κοπελίτσες πιο ελαφρά ενδεδυμένες μερικές φορες.
Φέτος η EBU (που διοργανώνει τον διαγωνισμό) αποφάσισε να βάλει πάλι επιτροπές.
Έτσι είχαμε πολλά καλά τραγούδια. Εμείς που βιαστήκαμε να επιλέξουμε και τον εκρόσωπό μας και το τραγούδι τα κάναμε όλα με τους όρους του 2008.
Έτσι στείλαμε ένα εξαιρετικό τραγουδιστή showman. Που τραγουδά και χορεύει υπέροχα τα pop τραγουδάκια του.
Τραγούδι; Αίσχος αλλα όπως αναγνωρίζουν όλοι που να μπορεί να το ανδείξει και να έχει μια No 1 (για να θυμηθούμε και την Ελενα του 2005) σκηνική παρουσία.
Είχαμε όμως να αντιμετωπίσουμε τραγούδια και μιας αλλης κατηγορίας.
Νορβηγία, Ισλανδία ή η Μεγάλη Βρετανία που μάλιστα το έγραψε ο μεγάλος Αντριου Λόηντ Βέμπερ.
Από τους πιο μπροστά μας στην τελική βαθμολογιά στην ίδια κατηγορία με μας, ήταν οι συμμετοχές του Αζερμπαϊτζάν (3ο) και της Τουρκίας (4η).
Τόσο η Νορβηγία (1η) η Ισλανδία (2η) η Μεγάλη Βρετανία (5η) και η Εσθονία (6η) είχαν πολύ καλά τραγούδια ένα επίπεδο πιο πάνω καλλιτεχνικά.
Άρα σ αυτόν τον χαμό ο Σάκης ήρθε 3ος. Και μάλιστα με το σπαθί του.
Το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν θα είναι το hit του καλοκαιριού στην Ελλάδα (όχι ότι η Τουρκάλα Χαντισέ θα πάει πίσω)
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΚΗ ΛΟΙΠΟΝ. ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου