Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Γιώργος Παπανδρέου: «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ΠΟΙΟΙ;

Βλέποντας σήμερα τις εφημερίδες είδα πως δύο θέματα πολιτικά «παίζουν». Η χθεσινή (Τετάρτης) συνέντευξη κ. Καραμανλή στον κ. Πρετεντέρη, και μια δήλωση του κ. Παπανδρέου «’Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».
Αρχικά νόμισα πως μιλά για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Όμως έκανα λάθος. Ουσιαστικά ζητούσε εκλογές και μιλούσε για την χώρα.
Στο ΠΑΣΟΚ ταιριάζει πιο πολύ αυτή η φράση κ. Παπανδρέου. Έχετε ήδη 5 χρόνια στην ηγεσία του και δεν καθαρίσατε το κόμμα.
Σας έδωσε ο Σημίτης ένα καράβι να πηγαίνει ολοταχώς στο παγόβουνο κι εσεις κρατάτε το τιμόνι σταθερό.
Διατηρείται στο κόμμα αθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του κόμματος και κατά τη γνώμη μου και την χώρα.
Γιατί ο Σημίτης έφυγε όταν όχι μόνο μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε «ΝΔ β’» αλλά λίγο πριν αρχίσουν να σκάνε διάφορες βόμβες στη χώρα μας. Αλήθεια δεν έφταιγε αυτός, μια που πόνο απ’ όσα γίνονται αποφασίζονται στις Βρυξέλες και ας μας λένε πως μόνο τα στραβά αποφασίζονται εκεί. Βέβαια τα περισσότερα είναι στραβά αλλά και υα ψίχουλα απ τις θετικές αποφάσεις εκεί παίρνονται. Αποσύρθηκε λοιπόν αφήνοντας τα ορφανά του έκθετα, που τα υιοθέτησε ο κ Παπανδρέου. Εκτός ότι έβαλε ή άφησε στο κόμμα πολλούς από τους διώκτες του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου.
Έτσι αφήνει στην αφάνεια νέους ανθρώπους που θα ενέπνεαν τον λαό. Δεν είναι τυχαίο οτι μου ‘ρχονται στο μυαλό μόνο η Φώφη Γενηματά και η Ευα Καϊλη.
Προβάλλονται οι παλιοί μόνο που στην πλειοψηφία των ανθρώπων δεν του θυμίζουν καλά πράγματα ή κάποιους διώκτες του Ανδρέα. Προσωπικά όταν βλέπω και ακούω την Δαμανάκη, αμέσως στο μυαλό μου έρχεται σκηνή να προεδρεύει στη Βουλή και να κάνει παρατήρηση σε μαχητικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω στον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Αντηχεί ακόμη στ’ αυτιά μου η χαρακτηριστική φωνή της «σας παρακαλώ κ. Γιαννόπουλε.
Δεν αλλάξατε κ. Παπανδρέου. Και το ΠΑΣΟΚ είναι λίγο πριν βουλιάξει. Με τυχών, δύσκολη αλλά πιθανή, ήττα βγάζει μπουρμπουλήθρες.
Κάντε κάτι που δεν το κάνατε 5 χρόνια τώρα. Κάντε νέο κόμμα αφήνοντας τα σύμβολα και τις σφραγίδες σ’ αυτούς που θα μείνουν, να έχει (και να έχουν) την τύχη της ΕΔΗΚ Μήπως αλλάξει κάτι γιατί δεν βλέπω φως στον ορίζοντα με τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου