Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Επιτέλους και μια κίνηση λογική και...
μέσα στον χαμό τερματίζεται η κοινοβουλευτική περίοδος

Την Τετάρτη έσκασε το, διαφαινόμενο ακόμη, σκάνδαλο με τα τρόλεϋ της ΜΑΝ και χυες το μεσημέρι ο υπουργός μεταφορών την περίοδο που ελέγχεται παρετήθικε.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. Να βγουν το τι υπάρχουν εις βάρος του και υπέρ του να καταδικασθεί αν αποδεχθεί πως έκανε κάτι ή να επανέρθει θριαμβευτής αν είναι αθώος.
Ετσι τους θέλουμε τους πολιτικούς να έχουν την δύναμη να δικαστούν, αν φτάσει η ιστορία σε δικαστήρια, όχι σαν τον κ. Παυλίδη να κουνά απειλιτικά το δάχτυλό του στους Βουλευτές. Και να «κάθετε» πάνω στον ανεκδιήγιτο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Βέβαια τώρα οι τηλεπαπαρολόγοι θα μας πρήξουν για το πόσο ένοχος είναι. Θα μας πρήξουν για το πόσο κακό θα κάνει στο ΠΑΣΟΚ καθώς σε έναν περίπου μήνα έχουμε ευρωεκλογές.
Γι’ αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, δεν ενημέρωσε κανέναν στο κόμμα και παρέδωσε πρώτα την παραίτησή του στο πρόοδο της Βουλής. Γιατί θα του λέγαν «μη παράτησε» «θα μας κάνεις ζημιά» κι άλλα τέτοια.
Βέβαια το ΠΑΣΟΚ έχασε με αυτή την κίνηση του Χρήστου Βερελή, τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα μόνο χάνουν, παροδικά όμως.
Όταν διευλευκανθεί το σκάνδαλο θα κερδίσει (και το κόμμα) μια που αν αποδειχθεί αθώος θα έχει να λέει πως άδικα κατηγορίθηκε (και τα πήραν άλλοι ή κανένας).
Ακόμη κι αν βρεθεί ένοχος θα έχει να λέει ο ίδιος πως αντιμετώπισε την δικαιοσύνη και μαζί του θα λέει και όλο το κόμμα δικαίως και αδίκως
Αν και δεν συμφωνώ με την τάση στην οποία ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, και την συγκεκριμένη τάση την χρεώνω πολλά δεινά για την χώρα μας (και στην οικονομία και στην εθνική περηφάνια), οφείλω να του δώσω συγχαρητήρια για την πράξη του.
Συγχαρητήρια για τον ηρωισμό του (αν είναι ένοχος) και δεν θέλησε να χρεώσει στο κόμμα τυχούσα ήττα του (κάτι που έκανε ο Σημίτης που μόλις είδε αναπόφεκτη την ήττα «ξεφορτώθηκε» το κόμμα στον «μικρό»).
Αν είναι αθώος θα περάσει μόνος του κι όχι μαζί με το ΠΑΣΟΚ την περιπέτεια του.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ.
• Και πριν ακόμη αρχίζουν να μα πρίζουν με τον Βερελή τσουπ βρήκε η κυβέρνηση την ευκαιρία και τερμάτισε την κοινοβουλευτική περίοδο. Και τι σημαίνει αυτό;
Παραγράφονται λέει τα σκάνδαλα ως το 2007 (της πρώτης 4ετιάς Καραμανλή).
Το σκέφτηκε κανείς ότι έχουμε 9 Μαϊου και ως τις 5 Ιουνίου έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση και θα διαγραφόταν ούτως ή άλλως;
Έχουμε καμιά υπόθεση σε εκκρεμότητα, που θα πήγαινε στη Βουλή αυτή την περίοδο; Ο κ. Παυλίδης διαπομπεύθηκε, με μεγάλη δική του ευθύνη όπως απέδειξε ο κ. Χρήστος Βερελής. Το σκάνδαλο του αιώνα παραγράφτηκε γιατι ήταν επί Σημίτη (το χρηματιστήριο, κι όποιος διαφωνεί ας σκεφτεί για πόσα λεφτά μιλάμε και για πόσα πήγαν να τυλίξουν τον Ανδρέα Παπανδρέου)
Αρα: Δεν έγινε και τίποτε. Βρήκε απλά την ευκαιρία η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Και θα πάμε στις ευρωεκλογές συζητώντας για το τίποτα. (Τα σκάνδαλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου