Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Γίνονται πράγματα που έπρεπε να γίνουν από το 1994;

Αλλάζουν λέει όλα σε σχέση με τις προσλήψεις στο δημόσιο. Ρουσφέτι τέλος λένε «Τα Νεα» μα κύριοι δεν καταργήθηκε ουσιαστικά το ρουσφέτι το 1994 με τον νόμο Πεπονή; Με την καθιέρωση που ΑΣΕΠ; Ναι υπήρχε λέει όμως η προϋπηρεσία που αποκτιόνταν μέσω Stage ή συμβάσεων και τώρα είναι εκτός μορίων η προϋπηρεσία.
Δηλαδή πάλι τα παιδιά θα την πληρώσουν.
Οι συμβάσεις και τα stage λέει είναι εκτός ΑΣΕΠ. Ναι βέβαια είναι εκτός ΑΣΕΠ, γιατί είναι τα παράθυρα για να παρακαμφθεί. Βλέπετε είχαμε την ατυχία να ψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος το 1994. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στα τελευταία του και μετά το (Φλεβάρης 1996) αναλαμβάνει ο Τάπερμαν, αθάνατη και αξέχαστη Μαλβίνα. Και το ΑΣΕΠ έγινε δικαιολογία για να μη βοηθηθούν τα «πράσινα παιδιά».
Όμως έβαζα αβέρτα σε stage και συμβασιούχους, να αποκτήσουν μόρια. Τέτοιους ξέρω πολλούς. Λίγους ξέρω όμως που να πέρασαν στην μονιμότητα. Βλέπεις οι προκηρύξεις μετά δημοσιευόταν σε εφημερίδες και οι ημερομηνίες των αιτήσεων ήταν στο τέλος της χρονιάς. Περίοδος γιορτών και πολλών αργιών ώστε να μη την «πάρει χαμπάρι» αυτός που είχε μόρια ή και να μπερδευτεί με τις ημερομηνίες.
Το 2004 ήρθε η Νέα Δημοκρατία κι έβαλε και συνέντευξη που έπρεπε να δίνουν τα παιδιά. Φώναζε, η τότε, αντιπολίτευση. «Με την συνέντευξη μπορεί να αλλοιωθούν τα μόρια λόγω σπουδών ή εμπορίας.»
Σωστά είναι ηθικό όμως αυτό γιατί έβαζαν κι αυτοί τους δικούς τους. Τους πριμοδοτούσαν με Stage και συμβάσεις κι αν περνούσε κανείς που δεν έπρεπε, όπως έλεγε η τότε αντιπολίτευση, του κόβαν στην συνέντευξη.
Γιατί πιο ηθικό; Μα για να μπεις έπρεπε να είσαι Νεοδημοκράτης. Οι επί Ταπερμαν κυβερνώντες δεν έπερναν ΠΑΣΟΚους, μόνο ΠΑΣΟΚους τουλάχιστον. Θεός τους ήταν το χρήμα. Έχει σημασία αν ήταν πράσινος, μπλε ή κόκκινος αυτός που τα δίνει; Οι ΠΑΣΟΚοι ακούγαν βέβαια «Δεν μπορώ να κάνω τίποτε λόγω νόμου Πεπονή» όσο για stage ή σύμβαση; «Μη βιάζεσαι κάτι θα κάνω» Βλέπεις θα έπρεπε να πηγαίνει, ο απατεώνας κατά τον Πάγκαλο συχνά στον πολιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου