Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η τραγικότητα της απόφασης για τα stage

Βγήκε χθες ο κ. Πάγκαλος και ανακοίνωσε κατάργηση των stage σε δημόσιο και ΟΤΑ. Ως εδώ πολύ καλά γιατί τα stage ήταν, πια, ένα επιδοτούμενο 18μηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων υπαλλήλων. Που έδινε κάποιο βοήθημα στους εκπαιδευόμενους και μόρια σε τυχών μελλοντικό διαγωνισμό για την ίδια θέση.
Όμως με ευθύνη των κυβερνήσεων Σημίτη τα stage ανανεώνονταν και ξαναανανεώνονταν. Έτσι υπήρχαν εργαζόμενοι που έπαιρναν ψίχουλα ήταν ανασφάλιστοι κι έβγαζαν την ίδια δουλειά με του άλλους υπάλληλους. Μη πω ότι έκαναν την δουλειά τους.
Όμως αν και ανασφάλιστοι και αμειβόμενοι με ψίχουλα φαινόταν στα χαρτιά εργαζόμενοι. Ετσι η Ελλάδα του χειρότερου πρωθυπουργού απο ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, Σημίτη είχε λίγη ανεργία.
Τώρα το 2004 ήρθε ο κ Καραμανλής. Την πάτησε όπως την πάτησε στην εξουσία. Εν διάμεσες λένε οι νυν κυβερνητικοί έβαζαν σε stage ομοϊδεάτες τους. Λογικό το βρίσκω και τίμιο σε αντίθεση με τους του Σημίτη που έβαζαν αυτούς που λαδώναν. (Ο καταρτιζόμενος είχε το όφελος, εκτός ότι έπαιρνε τα ψίχουλα και τα μόρια για τους διαγωνισμούς όποτε κι αν γινόταν.
Τώρα λέει τα καταργούν και δεν ανανεώνονται τα παλιά. Πολύ σωστό.
Απολύουν όσους μπήκαν προεκλογικά. Ας πούμε κι αυτό σωστό. Δεν τους πληρώνουν όμως. Γιατί; Να δεχτώ πως μπήκαν σ’ αυτή τη θέση επειδή τους εξαγόρασαν την ψήφο. Δεν δουλέψαν όμως; Απο αυτά τα ψίχουλα θα σωθεί η Ελλάδα.
Νομίζω πως κάπου είδα πριν από λίγο στις εφημερίδες είναι 180,000 άτομα. 180,000 Χ 400 (ευρώ που παίρνει καθένα) = 72,000,000. Πολλά λεφτά δηλαδή ούτε μια «στράτα» του Χριστοφοράκου. Ούτε ένα πρωινό στο Χρηματιστήριο του ’99.
Και με τα μόρια; Γιατί δεν τα παίρνουν; Και καλά αν ήταν δίπλα η δουλειά. Αν ήταν σε διαφορετική πόλη κι έβγαζε ο καταρτιζόμενος μόνο το μεταφορικά;
Δηλαδή κ. Γιώργο δεν έχουμε 2009; Εχουμε 1909; Τότε που όταν άλλαζαν κυβερνήσεις οι παλίοι δημόσιοι υπάλληλοι κλαίγαν με «μαύρο δακρύ». Αν μάθατε στα μαθητικά σας χρόνια (Δεν ήσαστε και στην Ελλάδα σ’ αυτά) γι’αυτό η πλατεία Κλαυθμώνος λέγεται έτσι. Τώρα δηλαδή θα έχουμε μια τέτοια σε κάθε πόλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου